Rosquilles de pastanaga

He comprat aquesta setmana un manat preciós de pastanagues, i per no caure en la temptació i no fer el meu pastís de pastanaga preferit, he fet unes rosquilles de pastanaga, lleugeres, que no porten cap tipus de greix. Bé, aquesta era la idea inicial perquè al final he acabat submergint-les en tres dits de xocolata blanca fosa. Coses de l'edat....

Aquestes rosquilles de pastanaga estan fetes amb farina d'ametlla i de civada i només decorant-les amb un fil de xocolata fosa estan boníssimes; així us podeu permetre una llepolia baixa en calories i força saludable.  A més es preparen en un moment. Això sí, us caldrà un motlle per fer rosquilles. Si encara no el teniu us animo a que us en feu amb un i així podreu fer altres receptes de rosquilles que teniu publicades al blog, com les de doble xocolata i taronja, les de carbassa o les de Nutella

Ingredients per 6-8 rosquilles: 

  • 130 grams de pastanaga picada o ratllada
  • 100 grams de farina d'ametlla
  • 70 grams de farina de civada
  • 5 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • 1/2 culleradeta de canyella
  • 1/4 culleradeta de gingebre 
  • 1 pessic de nou moscada
  • 2 ous mida M
  • 20 grams de sucre morè
  • 60 grams de iogurt natural

Per la cobertura: 
  • 150 grams de xocolata blanca o negre per fondre
  • oli d'oliva verge extra
  • nous picades
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 175 graus.

Pelem les pastanagues i les piquem o les ratllem. 

Mesclem en un bol els ingredients secs: la farina d'ametlla, la de civada, l'impulsor químic i les espècies.

En una altra bol mesclem amb un batedor de ma els ous amb el sucre morè i el iogurt natural. 
Afegim a la mescla la resta d'ingredients secs i els barregem just fins que no quedi cap grumoll. 

Omplim els motlles, prèviament greixats, amb l'ajuda d'una màniga pastissera. Si no en tenim a casa podem fer servir una bossa per aliments o bé fer-ho amb l'ajuda d'una cullera i una mica de paciència.  Fiquem els motlles al forn 20 minuts. 

Una vegada fora del forn, deixem que les rosquilles es refredin abans de desemmotllar-les. 

Tallem la xocolata en trossos petits i la fiquen en un bol amb un rajolí d'oli. Fiquem el bol al microones en intervals de mig minut i fins que la xocolata comenci a fondre's. Remenem amb una cullereta per ajudar a que es fongui la xocolata més ràpid aprofitant el calor residual, fins aconseguir una crema llisa sense cap grumoll. Banyem les rosquilles amb la xocolata fosa, les decorem amb nous picades i les fiquem a la nevera fins que la xocolata prengui. 

Guardarem les rosquilles a la nevera dins d'un recipient tancat, i les traurem una estona abans de menjar-les.