Pollastre a la llimona

De receptes de pollastre amb llimona cada casa té la seva. I és que parlem de tot un clàssic que segur heu menjat en més d'una ocasió a casa de la mare, de l'àvia o de la tieta. Es un d'aquells plats fàcils de fer, que s'elabora amb ingredients que tenim al rebost i que està literalment per sucar-hi pa.  

Ingredients:

  • un pollastre sencer trossejat
  • dues cebes dolces grans
  • 4 grans d'all
  • 2 bitxos
  • 1 llimona gran o dues de mitjanes
  • 100 ml de vermut blanc
  • 2 cullerades de tàperes
  • 2 cullerades de cúrcuma
  • farigola i romaní fresc
  • sal i pebre negre mòlt
  • oli d'oliva verge extra 
Salpebrem el pollastre i el daurem en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva. 
Retirem el pollastre de la cassola i aboquem dins els grans d'all ben picats, les cebes tallades en juliana, els bitxos tallats en rodanxes - retirant les llavors- i les herbes aromàtiques, i ho cuinem tot a foc fluix fins que la ceba transparenti. 
Pelem la llimona i retirem tota la part blanca. Tallem els grills a trossos i els aboquem a la cassola amb la cúrcuma i les tàperes. Continuem la cocció un parell de minuts més abans d'incorporar novament el pollastre a la cassola. Afegim el vermut i deixem que evapori una mica. 

Cobrim el pollastre amb aigua calenta, tapem la cassola, i continuem la cocció a foc suau uns 40 minuts i fins que el pollastre estigui fet. Per saber si el pollastre està tendre el podem punxar amb una broqueta. El temps de cocció pot variar depenent de la mida dels trossos; si el pollastre és de corral o ecològic, aleshores la cocció es pot allargar fins a mig hora més.

Rectifiquem de sal i pebre abans de retirar la cassola del foc.

Us recomano preparar la recepta d'un dia per un altra perquè guanya en sabor. 

Recepta inspirada en la dels germans Torres