Amanida d'espàrrecs verds, carbassó i espinacs amb formatge feta

Aprofitant que estem en plena temporada d'espàrrecs he preparat una amanida ben complerta per sopar, elaborada amb verdures, fruits secs, formatge i una deliciosa vinagreta agredolça, sense oblidar el toc de les herbes aromàtiques. Qui deia que les amanides són avorrides?

Ingredients per a dues persones:

  • un manat d'espàrrecs verds
  • un carbassó
  • 150 grams d'espinacs frescos i nets
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 2 cullerades de vinagre agredolç
  • 1 culleradeta curulla de mostassa a l'antiga
  • 1 culleradeta de mel de milflors
  • un grapat de festucs crus
  • sal i pebre negre mòlt
  • anet
  • formatge feta

Tallem els espàrrecs en trossos d'un parell de centímetres de llarg descartant la part més dura de la tija. Tallem els carbassons al llarg en tires fines. Us aconsello fer servir una mandolina. 

En una planxa daurem les tires de carbassó. En una paella petita saltem els espàrrecs 3 minuts a foc mig. 

En un pot de vidre amb rosca aboquem l'oli d'oliva, el vinagre, la mostassa i la mel. Afegim també un pessic de sal i pebre. Tanquem el pot i el sacsegem fins que tots els ingredients quedin ben integrats. 

Muntem el plat posant primer un llit d'espinacs; per sobre repartim les tires de carbassó, els espàrrecs, els festucs picats i el formatge feta esmicolat. Ho amanim tot amb la vinagreta de mel i mostassa just abans de portar el plat a taula.