Si us dic que el més complicat d'aquesta recepta és treure la pell dels pernilets, no exagero. En menys d'una hora podem preparar els ingredients i cuinar aquest pollastre amb fruits secs amb el que us en llepareu els dits. No feu curt de pa per sucar la salsa perquè els comensals no us ho perdonaran.
Ingredients:
- 8 pernilets de pollastre sense pell
- 1 ceba
- 6-8 calçots (si no és temporada els substituïm per una altra ceba)
- 2 grans d'all
- 1 copa de vermut blanc
- 2 gots de brou de pollastre
- 6-7 prunes sense pinyol
- un grapat de pinyons
- un grapat de nous
- un grapat de panses
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre mòlt
Pelem les cebes i els calçots i els tallem en trossos petits.
Posem a remullar les prunes amb un got de brou de pollastre.
Salpebrem els pernilets i els daurem en una cassola baixa amb un bon raig d'oli d'oliva. Retirem els pernilet i en la mateixa cassola daurem els grans d'all ben picats. Afegim la ceba i els calçots i els cuinem a foc suau fins que comencin a agafar un to marronós. Afegim el pernilets de pollastre i després el vermut, i deixem que redueixi una mica. En aquest moment, si voleu que us quedi una salsa més fina, podem retirar el pollastre de la cassola i amb una batedora picar les cebes i els calçots. Tornem a afegir el pollastre a la cassola i aboquem el grapat de pinyons, panses i nous.
Triturem les prunes juntament amb el brou de pollastre i les afegim a la cassola. Cobrim 3/4 parts dels pernilets amb la resta del brou, afluixem el foc i deixem que el pollatre es vagi fent -uns 15-20 minuts dependent de la mida dels pernilets-. Per saber si la carn està cuita, només cal punxar-la amb una broqueta, si surt líquid transparent és que la carn ja està feta.
Recepta inspirada en el llibre de la Mireia Carbó, La cuina salvavides de Viena Edicions.