Panacota de toffee

Avui us porto unes postres molt senzilles de fer, que podem servir tambĂ© en gotets individuals: una panacota de toffee. Al blog trobareu tambĂ© la recepta de la panacota de licor de crema d'arròs i la de mango i xocolata blanca. Totes tres receptes tenen en comĂş el seu sabor elegant i deliciĂłs. El punt final perfecte per qualsevol Ă pat. 

Ingredients per fer la salsa de toffee: 

  • 125 grams de sucre blanc
  • 60 ml d'aigua mineral
  • 100 ml de nata per muntar (35% MG)
  • 50 grams de mantega sense sal

 Ingredients per fer la panacota de toffee:

  • 500 ml de nata per muntar 35% mg
  • 200 ml de llet sencera
  • 4 fulles de gelatina
  • 70 ml de salsa de toffee
  • Un pessic de sal

Per fer la salsa de toffee posem en una cassó petit l'aigua i el sucre a foc suau. Sense remenar, esperem primer que el sucre es dissolgui en l'aigua i després que agafi un color daurat més aviat fosc, vigilant que no se'ns cremi. Retirem el cassó del foc i aboquem amb compte la nata -vigilant que no ens esquitxi- i la mantega tallada a daus petits. Remenem amb una espàtula de fusta fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls. Jo passo la salsa per un colador per evitar que quedi cap grumoll. Guardem la salsa de toffee en un pot de vidre.

Per fer la panacota posem les fulles de gelatina en remull amb la llet freda fins que s'estovin. 

En un cassó escalfem la nata amb la salsa de toffee i el pessic de sal, just fins que comenci a bullir; aleshores afegim la llet amb la gelatina i remenem fins que la gelatina es desfaci del tot, sense que calgui que torni a bullir la llet. Colem la crema per evitar grumolls mentre l'aboquem sobre el motlle que farem servir. Deixem refredar la panacota abans de ficar-la a la nevera tota la nit, tapada amb film transparent. Guardarem també a la nevera la salsa toffee.

Al dia segĂĽent desemmotllarem la panacota, la banyarem amb una mica de salsa toffee per sobre i la servirem acompanyada de la resta de salsa que ens sobri. 

Si la salsa de toffee al treure-la de la nevera està massa solidificada la podeu escalfar una mica al bany maria o uns segons al microones, just per que agafi una consistència més líquida.

Recepta inspirada en el blog de Claudia & Julia.