Avui us porto una recepta elaborada amb ingredients senzills, com les patates iels xampinyons, però al que li hem donat un toc gourmet amanint-lo amb l'oli condimentat amb tòfona negra Les Trilles d'Olis Bellaguarda.
Aquest oli gourmet s'elabora amb oli d'oliva de la pròpia cooperativa i autèntica tòfona negra de proximitat. El podem fer servir per amanir plats de pasta i d'arròs, i també per donar un plus de sabor a carns i peixos. Es recomana fer-lo servir en cru per assaborir amb més intensitat el seu gust i aroma a tòfona negra.
Ingredients:
- 4-5 patates per bullir, depenent de la mida
- 250 grams de xampinyons tipo Portobello laminats
- 2 grans d'all
- herbes aromàtiques: farigola i romaní
- oli d'oliva verge extra Les Trilles
- oli condimentat amb tòfona negra Les Trilles
- mantega
- sal i pebre negre molt
- mitja culleradeta de bicarbonat
Pelem i tallem les patates en trossos no massa grans i de la mateix mida, per que es coguin per igual, i les aboquem dins d'una cassola. Omplim la cassola d'aigua - l'aigua ha de cobrir les patates i un parell de dits més-. Afegim a l'aigua un parell de culleradetes de sal i una de bicarbonat. Cuinem les patates a foc mig uns 15-20 minuts, i fins que al punxar-les amb una broqueta veiem que estiguin fetes, però sense que se'ns desfacin.
Encenem el forn a 200 graus. En una safata per anar al forn posem un bon raig d'oli d'oliva i una cullerada generosa de mantega. Quan la mantega s'hagi desfet afegim les patates cuites i ben escorregudes, les greixem amb l'oli i la mantega i les fiquen al forn uns 60 minuts, girant-les de tant en tant, per que es daurin per tots els costats.
Quan les patates estiguin daurades i abans de treure-les del forn, saltem els xampinyons laminats: posem en una paella un bon raig d'oli i els grans d'all aixafats. Passats un parell de minuts aboquem els xampinyons i les herbes aromàtiques i els saltem uns minuts fins que els xampinyons comencin a enfosquir-se. Els retirem de la paella i els posem sobre una safata plana. Per sobre aboquem les patates i ho amanim tot amb un raig generòs d'oli condimentat amb tòfona. Servim immediatament.