Crema de cigrons i coliflor.

Avui us porto una saborosa crema de llegums que podeu fer com a plat únic. Es típic acompanyar-les amb una mica de pa torrat. La combinació de proteïna vegetal - llegums- i cereals -pa- és recomenada per aconseguir proteïnes d’alta qualitat biològica.

Respecte a la coliflor, no patiu que feta al forn no desprén olor, i el seu sabor és gairebé imperceptible, raó per la que aquesta recepta és ideal per incloure aquesta crucífera a la dieta si no en sou massa fans.  

Ingredients: 

  • una coliflor
  • 400 grams de cigrons cuits
  • 1 patata
  • 1 ceba
  • 1 litre de brou vegetal
  • 4 cullerades de mel de gust suau
  • 4 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 4 cullerades de pebre vermell dolç
  • 6 grans d'all
  • sal i pebre negre mòlt
  • unes cullerades de iogurt natural -sense sucre- per decorar

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200 graus. 

Tallem la coliflor i la ceba en trossos no massa grans, i la patata en trossos més aviat petits - és la que més triga a coure's-. Les posem en una safata per anar al forn i les amanim amb la mel, l'oli d'oliva, el pebre vermell, la sal i el pebre. Afegim els grans d'all sense pelar. Fiquem la safata al forn entre 50-60 minuts, fins que totes les verdures estiguin tendres - les punxarem amb una forquilla per comprovar que estiguen tendres-. Els cigrons cuits els afegirem a la cocció quan hagin passat els primers 20 minuts. 

Escalfem el brou vegetal. 

Traiem la safata del forn i posem tots els ingredients dins d'un bol gran on poguem tritutar-los amb facilitat , reservant uns quants cigrons i una mica de coliflor per decorar la crema. Afegim un parell de gots de brou calent i comencem a triturar els ingredients fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls. Anem afegint el brou poc a poc i fins que la crema tingui la textura que ens agradi, més o menys espessa. Salpebrem. 

Servim la crema en bols i la decorem amb una mica de iogurt natural i els cigrons i els trossos de coliflor que hem reservat de la cocció al forn.