Avui us porto la recepta d'un deliciós bescuit de llimona i xocolata blanca. A l'estar elaborat amb farina d'ametlla la molla és esponjosa i humida i, literalment, es desfà a la boca. La xocolata blanca li aporta una mica de dolçor però sense embar. Simplement, una meravella de bescuit.
Ingredients per un motlle de 20 centímetres:
- 140 grams de farina d'ametlla
- 20 grams de Maizena
- 3 grams de llevat químic tipus Royal
- 70 grams de mantega
- 3 ous
- 90 grams de sucre blanc
- 100 grams de xocolata blanc per fondre i una mica més per decorar
- una llimona
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 170 graus.
Ratllem la pell de la llimona i la mesclem amb el sucre amb les mans per aromatitzar-la. Separem les clares dels rovells i les muntem amb l'ajuda d'una batedora de varetes i després les desem a la nevera fins al moment d'afegir-les a la massa del bescuit.
Barregem el sucre aromatitzat amb els rovells d'ou amb la batedora de varetes. Després afegim la mantega fosa, mesclem, afegim la xocolata blanca fosa, i per últim, el suc de la llimona. Tant la mantega com la xocolata foses han d'estar tèbies o a temperatura ambient; no les aboqueu si estan calenten o es quallaran els rovells d'ou i us espatllaran la massa.
Quan tots els ingredients estiguin ben integrats, afegim la farina d'ametlla, la Maizena i el llevat químic. Mesclem els ingredients amb una espàtula fins que no quedi cap grumoll i després afegim les clares d'ou amb moviments embolcallants. Per últim, aboquem la massa dins del motlle prèviament greixat i el fiquem al forn entre 35-40 minuts.
Quan el bescuit 'hagi refredat el desemmotllem i el decorem amb xocolata blanca ratllada.
Receta inspirada en Ma vie caramel.