A l'hivern per sopar fem moltes sopes i cremes. Són fàcils de fer, saludables i econòmiques. Per això al blog trobareu un munt de receptes, especialment de cremes.
I per ampliar el repertori de receptes de sopes, he decidit començar l'any amb la d'aquesta sopa de verdures que vaig trobar al perfil d'Instagram de Recetas para ser feliz. Al blog trobareu la recepta de la sopa d'all, ceba i xampinyons, la de musclos, i la bolets i carxofes.
Ingredients per a 2-3 persones:
- 2 pastanagues
- 1 ceba gran
- 6 tomàquets tipus cirerol
- un grapat de fulles d'espinacs
- mig pebrot verd dolç
- 3 o 4 xampinyons
- 200 ml de nata per cuinar o llet evaporada
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- 1 culleradeta d'herbes provençals
- 1 culleradeta d'all en pols
- 1 culleradeta de ceba en pols
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre mòlt
- 600 ml d'aigua mineral
Pelem les pastanagues i les tallem en rodanxes. Pelem la ceba i la piquem. Tallem els tomàquets cirerol per la meitat i el pebrot verd i els xampinyons els tallem ben petits.
En una cassola mitjana posem un bon raig d'oli d'oliva i saltem totes les verdures uns 5 minuts. Afegim les espècies i les herbes aromàtiques, i passats un parell de minuts aboquem l'aigua calenta, tapem la cassola i cuinem a foc suau 10 minuts.
Passat aquest temps, afegim la nata líquida, remenem i continuem la cocció uns minuts fins que la sopa espesseixi però no gaire perquè no volem fer una crema sino una sopa. Salpebrem i si cal podem afegir una mica més d'herbes provençals, al nostre gust.