Pasta amb salsa de carbassa i tomàquet

Amb aquesta entrada arribem a les 1.000 publicacions al blog, i ho celebrem amb una recepta de les que ens agraden a Retalls de cuina, i a casa nostra: una recepta fàcil de fer, saborosa i, si pot ser, amb productes de temporada i de proximitat;  una recepta de pasta amb salsa de carbassa i tomàquet. 

Esperem que per molts anys més poguem continuar gaudint de la bona cuina amb tots vosaltres! 

Ingredients per 4 racions: 

  • mitja carbassa tipus violí o cacauet
  • 250 grams de tomàquets tipus cirerol
  • 5 grans d'all
  • 2 cullerades ben curulles de pebre vermell dolç
  • 400 grams de pasta curta
  • 60 ml de nata liquida per muntar
  • oli d'oliva verge extra
  • herbes provençals
  • sal i pebre negre mòlt

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200 graus. 

En una safata per anar al forn posem els tomàquets i els grans d'all sencers, i la carbassa, sense pelar i tallada a trossos no massa grans. Amanim les hortalisses amb un bon raig d'oli d'oliva, pebre vermell, sal i pebre, fins que quedin ben impregnades. Fiquem la safata al forn uns 45 minuts i fins que la carbassa estigui ben cuita - podem punxar-la amb una forquilla per comprovar que estigui tendra-.

Posem aigua amb sal a bullir per coure la pasta al dente seguint les indicacions del fabricant.

Retirem la pell de la carbassa i dels grans d'all i els posem una paella gran juntament amb els tomàquets cuits al forn, la nata líquida i les herbes provençals. Cuinem els ingredients a foc suau, remenant per que les hortalisses es vagin desfent i la salsa s'espesseixi, però no gaire. Si queda massa espessa sempre podem afegir una mica de l'aigua de cocció de la pasta. Salpebrem la salsa abans d'abocar-hi la pasta al dente i ben escorreguda. Servim immediatament.