Amb aquesta entrada arribem a les 1.000 publicacions al blog, i ho celebrem amb una recepta de les que ens agraden a Retalls de cuina, i a casa nostra: una recepta fàcil de fer, saborosa i, si pot ser, amb productes de temporada i de proximitat; una recepta de pasta amb salsa de carbassa i tomàquet.
Esperem que per molts anys més poguem continuar gaudint de la bona cuina amb tots vosaltres!
Ingredients per 4 racions:
- mitja carbassa tipus violí o cacauet
- 250 grams de tomàquets tipus cirerol
- 5 grans d'all
- 2 cullerades ben curulles de pebre vermell dolç
- 400 grams de pasta curta
- 60 ml de nata liquida per muntar
- oli d'oliva verge extra
- herbes provençals
- sal i pebre negre mòlt
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200 graus.
En una safata per anar al forn posem els tomàquets i els grans d'all sencers, i la carbassa, sense pelar i tallada a trossos no massa grans. Amanim les hortalisses amb un bon raig d'oli d'oliva, pebre vermell, sal i pebre, fins que quedin ben impregnades. Fiquem la safata al forn uns 45 minuts i fins que la carbassa estigui ben cuita - podem punxar-la amb una forquilla per comprovar que estigui tendra-.
Posem aigua amb sal a bullir per coure la pasta al dente seguint les indicacions del fabricant.
Retirem la pell de la carbassa i dels grans d'all i els posem una paella gran juntament amb els tomàquets cuits al forn, la nata líquida i les herbes provençals. Cuinem els ingredients a foc suau, remenant per que les hortalisses es vagin desfent i la salsa s'espesseixi, però no gaire. Si queda massa espessa sempre podem afegir una mica de l'aigua de cocció de la pasta. Salpebrem la salsa abans d'abocar-hi la pasta al dente i ben escorreguda. Servim immediatament.