Feu servir herbes aromàtiques i espècies a la cuina? Un trist i avorrit tall de pollastre ben condimentat amb herbes aromàtiques es pot convertir en un plat deliciós. Si a més hi afegim espècies, pot ser la bomba!. Això és el que passa amb aquestes broquetes de pollastre a la parmesana que us porto avui. Adobades amb espècies, herbes aromàtiques, all i ceba són una autèntica explosió de sabor.
Ingredients per 4 broquetes:
- 700 grams de pits sencers de pollastre aproximadament
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 1 1/2 culleradeta de pebre negre mòlt
- 1 1/2 culleradeta d'all en pols
- 1 1/2 culleradeta de ceba en pols
- 2 cullerades de pebre vermell dolç
- 2 1/2 cullerades de formatge parmesà ratllat
- 1 cullerada ben curulla de maionesa
- 1 1/2 culleradeta d'espècies Cajun
- 1/4 culleradeta de sal
Per la salsa de parmesà i all:
- 3 cullerades de mantega fosa
- 1 culleradeta de pebre negre mòlt
- 1 culleradeta d'all en pols
- 1 cullerada de formatge parmesà
- 1 cullerada de julivert picat
Tallem els pits de pollastre a daus i els posem en un bol. Afegim al bol l'oli d'oliva, la sal, l'all i la ceba en pols, el pebre negre i el vermell, la maionesa, el formatge parmesà ratllat i les espècies Cajun. Mesclem tots els ingredients fins que la carn de pollastre quedi ben impregnada (us aconsello posar-vos un guant i fer-ho a ma). Tapem el bol amb film transparent i el deixem a la nevera un mínim de 4 hores.
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 190 graus.
Si les broquetes són de fusta, us aconsello remullar-les uns minuts en aigua calenta abans de fer-les servir. Muntem les broquetes punxant-ne els daus de pollastre. Les posem sobre una safata de forn coberta amb paper d'enfornar i les fiquem al forn entre 15-20 minuts depenent de la mida dels daus de pollastre (girant les broquetes a mitja cocció per que agafin color per les dues bandes).
Quan hàgim comprovat que la carn està cuita (fent un petit tall o tastant-la amb compte de no cremar-nos), traiem les broquetes del forn i de seguida les pintem amb la salsa de parmesà i all amb l'ajuda d'un pinzell.
Podem menjar les broquetes calentes o un pel tèbies.
Inspirada en una recepta del perfil de @cookwithchay.