Aquest any sí que arribo a temps per publicar la recepta dels nevaditos. Són uns dels meus dolços nadalencs preferits. Fins l'any passat sempre comprava els de la marca Reglero, però l'any passat vaig trobar la recepta i era tan fàcil de fer que no vaig dubtar a provar-la. Des d'aleshores he provat varies receptes i la que us porto avui és la que més m'agrada de totes.
Un consell: feu servir un bon vi blanc. En aquest país tenim la sort de tenim gran vins a bons preus. Un vi blanc jove us anirà bé. I és que si fem servir bons ingredients les receptes encara surten millors.
Ingredients per fer uns 12 nevaditos:
- 330 grams de farina de blat
- 120 grams de llard de porc a temperatura ambient
- 75 grams de vi blanc
- 40 grams de sucre blanc
- 1/2 cullerada d'oli d'oliva verge extra
- 1/2 culleradeta de sal
- sucre llustre
Posem tots els ingredients en un bol en aquest ordre: primer la farina barrejada amb el sucre i la sal, després el vi i l'oli, i per últim la llard de porc. Mesclem tots el ingredients amb les mans fins fer-ne una bola. Us aconsello treballar els ingredients dins del bol. Al començament sembla que hi ha molta farina i poc líquid però a mida que anem treballant la massa la farina es va incorporant poc a poc.
Podem treballar un parell de minuts més la massa sobre el marbre net abans d'embolicar-la amb film transparent i ficar-la a la nevera 20 minuts per que agafi consistència i sigui més fàcil de tallar.
Escalfem el forn, a dalt i a baix, a 170 graus.
Amb l'ajuda de dues fulles de paper de vegetal i un corró, estenem la massa - que posarem entre les dues fulles de paper- fins que tingui un gruix de 1,5 centímetres. Després la tallem amb l'ajuda d'un tallador rodó d'uns 4,5 centímetres. A casa podeu fer els nevaditos de la mida que volgueu però això pot fer canviar el temps de cocció.
Repartim la massa ja tallada sobre una safata per anar al forn coberta de paper vegetal i l'enfornem entre 35-40 minuts i fins que els nevaditos comencin a agafar color.
Cobrirem els nevaditos amb sucre llustre una vegada s'hagin refredat. Si volem aconseguir que quedi una capa gruixuda de sucre llustre a sobre, només cal prémer una mica el nevadito sobre el sucre llustre per que aquest es compacti i faci una capa a sobre.
Recepta del blog La Juani de Ana Sevilla.