Pasta Cajun amb pebrots i pollastre

Revisant les receptes publicades al blog, he vist que fa un parell d'anys que no publico cap recepta elaborada amb la mescla d'espècies Cajun. Aquesta vegada per fer aquest plat de Pasta Cajun amb pebrots i pollastre hem fet la barreja d'espècies a casa  Us porto les quantitats i els ingredients per si sou fans dels plats plens de sabor, aromàtics i un pèl picants i voleu fer la mescla d'espècies a casa, ja que costa trobar-la al mercat o al súper.  

Per fer la barreja d'espècies Cajun necessitem:

  • 1culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç fumat
  • mitja culleradeta de pebre vermell picant
  • 1 culleradeta d'all en pols
  • 1 culleradeta de ceba seca en pols
  • 1 culleradeta de pebre negre mòlt
  • 1 culleradeta d'orenga seca
  • 1 culleradeta de farigola seca
  • mitja culleradeta de comí en pols

Aquestes quantitats les podeu ajustar al vostre gust, especialment pel que fa al picant. Us aconsello guardar la barreja d'espècies Cajun en un pot de vidre.

Ara anem per la recepta, per a quatre racions necessitem els següent ingredients: 

  • 320 grams de pasta curta
  • 200 grams aproximadament de pits de pollastre
  • 3 pebrots de colors
  • 1 ceba gran
  • 100 grams de formatge en crema tipus Philadelphia
  • mig gotet de vi ranci
  • 3 culleradetes d'espècies Cajun
  • oli d'oliva verge extra
Posem aigua amb sal a bullir per coure la pasta al dente seguint les instruccions del fabricant.

Tallem la ceba i els pebrots en juliana. Tallem en trossos petits els pits de pollastre.

En una cassola baixa cuinem la ceba i els pebrots amb un bon raig d'oli d'oliva fins que comencin a estar tendres i aleshores afegim el pollastre, les espècies Cajun i el gotet de vi ranci. A continuació afegim el formatge en crema, mesclem bé els ingredients i continuem la cocció, a foc suau, fins que el pollastre estigui ben tendre. Per últim, afegim la pasta al dente ben escorreguda, barregem, i servim de seguida.