Muffins salats de bròcoli

Avui us porto una recepta especial per a tots aquells al que no els apassiona massa el bròcoli, perquè us el porto camuflat dins un muffin. El formatge i el punt fumat de la cansalada, fan que aquests muffins de bròcoli siguin súper bons. Potser així us animeu a donar-li una nova oportunitat a aquesta verdura tan saludable, molt rica en vitamica C i en antioxidants que, a més, ens aporta molt minerals, com el calci i el fosfor. Això sí, per aprofitar al màxim els seus beneficis, millor coure-la el mínim possible. 


Ingredients per 9 unitats:
  • 300 grams de bròcoli cuit
  • 3 ous
  • 100 ml de llet semidesnatada
  • 100 grams de farina de blat
  • 5 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • 50 grams de formatge parmesà ratllat
  • 80 grams de formatge emmental ratllat
  • 80 grams de cansalada fumada tallada a tires
  • herbes provençals
  • sal i pebre negre mòlt

Escaldem el bròcoli 4-5 minuts fins que estigui tendre però sense desfer-se'n. El trinxem amb l'ajuda d'una forquilla i deixem que es refredi mentre preparem la resta d'ingredients. 

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus.

En un bol ample batem els ous. Afegim la llet, la farina i l'impulsor químic i els mesclem fins que no quedi cap grumoll. Aboquem els formatges, la cansalada i una cullerada d'herbes provençal. Salpebrem. Quan estigui tot ben integrat repartim la mescla dins del motlles per fer muffins amb l'ajuda d'una cullera per fer boles de gelat. Omplim els motlles, prèviament ben greixats- sense que sobresurti la massa i els fiquem al forn entre 25-30 minuts i fins que els muffins estiguin una mica daurats per sobre i, al punxar-los amb una broqueta, aquesta surti neta. 

Podem menjar els muffins tebis o a temperatura ambient.