Quan encens el forn costa el mateix coure tres moniatos que quatre. Per això, sempre tinc al congelador puré de moniato llest per preparar alguna llepolia. A l'igual que la carbassa el moniato dóna molt de joc a la cuina, i es poden preparar amb ell un munt de receptes dolces i salades. Al blog trobareu unes quantes receptes per animar-vos a menjar moniato més enllà de la Castanyada...Podeu començar amb un brownie de moniato, o uns panets de moniato i mel o el bescuit de moniato i xocolata que us porto avui...I si sou de salat també trobareu unes quantes receptes que segur us agradaran.
Ingredients pel bescuit:
- 160 grams de puré de moniato cuit al forn
- 240 grams de farina de blat
- 2 ous
- 200 grams de sucre blanc
- 70 grams d'oli de girasol
- 3 cullerades de iogurt grec
- 3 cullerades de buttermilk *
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 1 culleradeta d'impulsor químic tipus Royal
- 1/2 culleradeta de bicarbonat
- 1/4 culleradeta de canyella mòlta
- un pessic de sal
- 2 1/2 cullerades de cacau pur en pols
- 2 cullerades de llet
- 100 grams de xocolata negra per fondre
- 75 ml de nata per muntar 35% MG
- 1 cullerada de llet sencera o semi
- 15 grams de mantega
- nous picades
*Mesclem 3 cullerades de llet sencera de vaca amb unes gotes de llimona i deixem que reposi uns 10 minuts abans de fer-lo servir.
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200 graus.
Barregem en un bol amb una batedora de varetes els ous amb el sucre fins que doblin el seu volum. Afegim a continuació l'oli, el iogurt , la buttermilk i l'extracte de vainilla. Per últim afegim el puré de moniato.
En un altre bol barregem la farina, l'impulsor químic, el bicarbonat, la sal i les espècies. Aboquem la farina al bol on hem mesclat els ous amb la resta d'ingredients i amb l'ajuda d'una espàtula barregem a ma tots els ingredients just fins que no quedi cap grumoll.
En una tassa disolem el cacau en pols amb la llet.
Repartim la massa en dos parts, i en una d'ella afegim el cacau amb llet i el mesclem fins que la massa quedi de color xocolata.
Folrem un motlle de plumcake de 26 cm de llarg amb paper vegetal. Aboquem dins del motlle un terç de la massa sense cacau, per sobre aboquem un terç de la massa amb cacau, i així fins a tres vegades. Enfonsem la fulla d'un ganivet dins la massa i dibuixem una "s" per mesclar una mica les masses i aconseguir l'efecte "marbre" al bescuit. Fiquem el motlle al forn uns 45 minuts i fins que al punxar el bescuit amb una broqueta aquesta surti neta.
Deixem que el bescuit es refredi una mica abans de desemmotllar-lo. El deixarem acabar de refredar sobre una reixeta.
Mentre es refreda, preparem la crema de xocolata posant en un bol la xocolata trossejada, la mantega, la llet i la nata. Escalfem els ingredients en tongades de 30 segons cada vegada, per evitar que se'ns cremi la xocolata, i barregem els ingredients amb una cullera fins aconseguir una crema brillant i sense grumolls. Banyem el bescuit amb la crema de xocolata i el decorem amb nous picades.
Fiquem el bescuit a la nevera fins que la xocolata prengui. El traurem una estona abans de servir-lo per menjar-lo a temperatura ambient.
Recepta amb petita variacions extreta del blog Cocina tu imaginación.