Fa uns dies Caprabo i Mestral, la marca d'oli d'oliva verge extra de la Cooperativa AgrÃcola de Cambrils, van celebrar la I Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat de l'Oli del Raig. En aquest acte l'ambaixadora d'Olis Mestral, la xef Carme Ruscalleda, va presentat el seu receptari "El Valor de l'OOVE", 10 receptes elaborades amb oli d'oliva verge extra Mestral recuperades de la cuina tradicional catalana. Un receptari d'edició limitada amb il·lustracions de la pròpia xef.
Entre les receptes hi ha la que us porto avui, la de les Magdalenes d'ametlles, pinyons i festucs.
He fet servir la meitat dels ingredients de la recepta original, i tot i aixÃ, surten aproximadament uns 10-12 magdalenes fent servir cà psules de 5 cm, encara que també podem fer servir cà psules per fer muffins i en sortiran unes 6 unitats.
Ingredients:
- 3 ous
- 50 grams de sucre morè
- un pessic de sal
- 150 ml d'oli d'oliva verge extra Mestral
- 45 ml de mel
- ratlladura de mitja llimona
- 125 grams de farina integral d'espelta
- 75 grams de farina d'ametlla
- 9 grams d'impulsor quÃmic tipus Royal
- pinyons i festucs