Magdalenes d'ametlles, pinyons i festucs de la Carme Ruscalleda

Fa uns dies Caprabo i Mestral, la marca d'oli d'oliva verge extra de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, van celebrar la I Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat de l'Oli del Raig. En aquest acte l'ambaixadora d'Olis Mestral, la xef Carme Ruscalleda, va presentat el seu receptari "El Valor de l'OOVE", 10 receptes elaborades amb oli d'oliva verge extra Mestral recuperades de la cuina tradicional catalana. Un receptari d'edició limitada amb il·lustracions de la pròpia xef. 

Entre les receptes hi ha la que us porto avui, la de les Magdalenes d'ametlles, pinyons i festucs. 

He fet servir la meitat dels ingredients de la recepta original, i tot i així, surten aproximadament uns 10-12 magdalenes fent servir càpsules de 5 cm, encara que també podem fer servir càpsules per fer muffins i en sortiran unes 6 unitats. 

Ingredients: 

  • 3 ous
  • 50 grams de sucre morè
  • un pessic de sal
  • 150 ml d'oli d'oliva verge extra Mestral
  • 45 ml de mel 
  • ratlladura de mitja llimona
  • 125 grams de farina integral d'espelta
  • 75 grams de farina d'ametlla
  • 9 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • pinyons i festucs 

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus. 

Amb una batedora de varetes muntem els ous amb el sucre morè i el pessic de sal a velocitat màxima durant 3 minuts. Afegim l'oli d'oliva, la mel i la ratlladura de llimona. Continuem batent fins que tots els ingredients estiguin ben integrats, i aleshores afegim la farina d'espelta, l'ametlla mòlta i l'impulsor químic. Mesclem tots els ingredients fins que no quedi cap grumoll amb la batedora de varetes a velocitat baixa o bé a ma amb una espàtula. 

Amb l'ajuda d'una cullera per fer boles de gelat omplim les càpsules de les magdalenes fins dos terços de la seva capacitat (també podem fer servir una màniga pastissera). Posem per sobre uns quants pinyons i festucs i enfornem uns 25-30 minuts, depenent de cada forn, i fins que les magdalenes estiguin cuites i agafin un to daurat. Les deixarem refredar sobre una reixeta.