Fondues de Petit Neu del Cadí dolça i salada.

Si sou amants del formatge les dues receptes que us porto avui us encantaran. Us proposo dues receptes de fondue, una salada i l'altra dolça, elaborades amb productes de temporada. Només necessitarem un recipient apte per anar al forn o pel microones per fondre dins el Petit Neu del Cadí, un formatge madurat de pasta tova i pell florida elaborat per la cooperativa Cadí amb llet de vaca pasteuritzada. És un tipus de formatge ideal per fer fondues i raclettes, encara que també el podem menjar al natural, sense escalfar-lo.

Ingredients per fer la fondue de Petit Neu del Cadí amb tomàquets cirerol i alfàbrega:

  • un formatge Petit Neu del Cadí
  • tomàquet tipus cirerol
  • melmelada de tomàquet
  • una barra de pa
  • sal i pebre negre mòlt
  • alfàbrega fresca
  • oli d'oliva verge extra


Preparem el formatge seguint les instruccions del fabricant: Traiem el formatge de l'envàs i fem un tall circular a sobre la costra. Posem el formatge en un recipient apte pel forn o pel microones i l'escalfem al forn 30 minuts a 180 graus o 3 minuts a potència màxima al microones per tal que el formatge es fongui. 

Mentrestant saltem a la paella amb una mica d'oli els tomàquets sencers acompanyats de fulles d'alfàbrega fresca fins que comencin a estovar-se i la pell comenci a desprendre's. Salpebrem i els reserven calents fins el moment de portar-los a taula. 

Tallem el pa en llesques d'un dit de gruix i les torrem. 

Una vegada traiem el formatge del forn el portem a taula. Posem sobre cada torrada unes cullerades de formatge fos, per sobre una culleradeta o dos de melmelada de tomàquet i per sobre uns quants tomàquets saltats. 


Ingredients per fer la fondue dolça amb préssecs i un toc de mel i romaní:
  • un formatge Petit Neu del Cadí
  • 2 préssecs de vinya
  • mel de gust suau, tipus milflors
  • romaní fresc
  • una barra de pa


Preparem el formatge seguint les instrucciones del fabricant: Traiem el formatge de l'envàs i fem un tall circular a sobre la costra. Posem el formatge en un recipient apte pel forn o pel microones i l'escalfem al forn 30 minuts a 180 graus o 3 minuts a potència màxima al microones per tal de que el formatge es fongui. 

Mentrestant saltem a la paella els préssecs tallats a grills amb el romaní picat i un parell de cullerades de mel fins que comencin a agafar color. 

Tallem el pa en llesques d'un dit de gruix i les torrem. 

Una vegada traiem el formatge del forn el portem a taula. Posem sobre cada torrada unes cullerades de formatge fos, per sobre trossets de préssec saltat i per sobre un altra rajolí de mel. 


Bon profit!