Si sou amants del formatge les dues receptes que us porto avui us encantaran. Us proposo dues receptes de fondue, una salada i l'altra dolça, elaborades amb productes de temporada. Només necessitarem un recipient apte per anar al forn o pel microones per fondre dins el Petit Neu del Cadí, un formatge madurat de pasta tova i pell florida elaborat per la cooperativa Cadí amb llet de vaca pasteuritzada. És un tipus de formatge ideal per fer fondues i raclettes, encara que també el podem menjar al natural, sense escalfar-lo.
Ingredients per fer la fondue de Petit Neu del Cadí amb tomàquets cirerol i alfàbrega:
- un formatge Petit Neu del Cadí
- tomàquet tipus cirerol
- melmelada de tomàquet
- una barra de pa
- sal i pebre negre mòlt
- alfàbrega fresca
- oli d'oliva verge extra
Preparem el formatge seguint les instruccions del fabricant: Traiem el formatge de l'envàs i fem un tall circular a sobre la costra. Posem el formatge en un recipient apte pel forn o pel microones i l'escalfem al forn 30 minuts a 180 graus o 3 minuts a potència màxima al microones per tal que el formatge es fongui.
Mentrestant saltem a la paella amb una mica d'oli els tomàquets sencers acompanyats de fulles d'alfàbrega fresca fins que comencin a estovar-se i la pell comenci a desprendre's. Salpebrem i els reserven calents fins el moment de portar-los a taula.
Tallem el pa en llesques d'un dit de gruix i les torrem.
Una vegada traiem el formatge del forn el portem a taula. Posem sobre cada torrada unes cullerades de formatge fos, per sobre una culleradeta o dos de melmelada de tomàquet i per sobre uns quants tomàquets saltats.
Ingredients per fer la fondue dolça amb préssecs i un toc de mel i romaní:
- un formatge Petit Neu del Cadí
- 2 préssecs de vinya
- mel de gust suau, tipus milflors
- romaní fresc
- una barra de pa
Preparem el formatge seguint les instrucciones del fabricant: Traiem el formatge de l'envàs i fem un tall circular a sobre la costra. Posem el formatge en un recipient apte pel forn o pel microones i l'escalfem al forn 30 minuts a 180 graus o 3 minuts a potència màxima al microones per tal de que el formatge es fongui.
Mentrestant saltem a la paella els préssecs tallats a grills amb el romaní picat i un parell de cullerades de mel fins que comencin a agafar color.
Tallem el pa en llesques d'un dit de gruix i les torrem.
Una vegada traiem el formatge del forn el portem a taula. Posem sobre cada torrada unes cullerades de formatge fos, per sobre trossets de préssec saltat i per sobre un altra rajolí de mel.
Bon profit!