Avui us porto una d'aquelles receptes de pasta que, una vegada la tasteu, us enamorarà perquè és súper bona i súper fàcil de preparar. Només cal disposar de tomàquets tipus cirerols, d'aquells dolcets que ben bé semblen llaminadures, i d'uns tomàquets secs dels que van amanits amb l'oli d'oliva. Jo els més bons que he tastat fins ara són els d'Encantaran, que sempre aprofito per comprar quan vaig a Fira Orígens a Olot.
I és que quan parlem de receptes senzilles i amb pocs ingredients, l'èxit rau en la qualitat dels ingredients que feu servir.
Ingredients per a 2 persones:
- 180 grams d'espagueti
- 8-10 tomàquets tipus cirerol
- 4 tomàquets secs
- 2 culleradetes de melmelada de tomàquet
- oli d'oliva verge extra
- 2 grans d'all
- fulles d'alfàbrega fresca
- flocs de pebre picant
- sal i pebre negre mòlt
- orenga o herbes provençals
Posem a bullir aigua amb sal per coure la pasta al dente seguint les instruccions de fabricant.
En una paella posem un bon raig d'oli d'oliva i afegim els grans d'all ben picats i els flocs de pebre picant. Quan comencin els alls a agafar color afegim els tomàquets secs tallats en trossos petits i els tomàquets cirerol sencers. Remenem de tant en tant fins que els cirerols es comencin a desfer. Aboquem la melmelada de tomàquet i salpebrem al gust. Continuem la cocció fins que la salsa comenci a espessir-se.
Afegim a la salsa els espagueti al dente ben escorregut i les fulles d'alfàbrega fresca i ho saltem tot plegat un parell de minuts a la paella. Servim la pasta immediatament decorada amb una mica d'herbes aromàtiques seques.