Poder deixar el dinar preparat abans de marxar de casa i al tornar, només haver-lo de portar a taula és una meravella. Si teniu aquest pla per avui, la recepta d'aquesta amanida de cigrons us anirà de fàbula. A més podeu fer plat únic perquè és una amanida molt complerta.
Si us agraden els llegums, al blog trobareu delicioses receptes d'amanides com la de llenties, carbassó i ametlles, l'amanida de mongetes blanques amb vinagreta de mostassa, la de llenties i arròs o l'amanida capresa de cigrons.
Si voleu saber com preparem a casa els pebrots escalivats, a la recepta de la melmelada de pebrot trobareu la recepta.
Ingredients per a 4 persones:
- 400 grams aprox de cigrons cuits escorreguts
- 1 ceba de Figueres o un parell de cebes tendres
- pebrots vermells escalivats
- tomàquets tipus cirerol
- formatge feta
- oli d'oliva verge extra
- mitja llimona
- vinagre
- orenga i alfàbrega
- mel
- sal i pebre negre mòlt
La recepta és súper fàcil de fer i la podeu preparar amb antelació: mesclem els cigrons cuits, prèviament escorreguts i esbandits sota l'aixeta, la ceba tallada a làmines fines, els pebrots escalivats tallats a tires i els tomaquets cirerol tallats per la meitat. Després repartim els ingredients sobre una safata ampla, la cobrim amb film transparent i la desem a la nevera fins el moment d'anar a dinar.
També podem preparar amb antelació la vinagreta. Només caldrà desar-la a la nevera fins al moment de servir el plat a taula. Per fer la vinagreta posem dins d'un pot amb tap de rosca dues cullerades d'oli d'oliva, una cullerada de vinagre agredolç -jo he fet servir el de Riesling de Castell de Gardeny-, una cullerada de mel de gust suau - tipus mil flors o de taronger-, unes gotes de suc de llimona - també podeu afegir ratlladura de pell de llimona si us agrada-, un pessic de sal i pebre negre mòlt. Les quantitats són orientatives, ja que podeu variar-les segons el vostre gust. Tapem el pot i el sacsegem fins que tots els ingredients quedin ben integrats.
Just abans de portar la safata a taula, amanim els ingredients amb la vinagreta -recordeu de sacsejar-la bé abans de fer-la servir- i afegim el formatge feta esmicolat i les herbes aromàtiques ben picades.