Des de petita que sempre m'ha agradat fullejar llibres de cuina. Encara avui en dia, que tot es mou per mitjà de les xarxes socials, per a mi és un plaer agafar un llibre de cuina i fullejar-lo per trobar noves receptes pel blog.
Quan no tinc ganes de complicar-me la vida a la cuina, sempre fullejo els llibres de cuina de la Mireia Carbó. Les seves receptes són fàcils de fer i sempre surten bé. Com aquests pernilets de pollastre amb romaní, que no només estan "bonissíssims" con diria la Carbó, sinó que, a més, fan molt de goig. Com diu ma mare "semblen de restaurant".
Ingredients:
- 12 pernilets de pollastre
- 24 llesques fines de cansalada
- 70 grams de nous
- 70 grams d'avellanes
- 1/2 got de vermut o vi blanc o ratafia
- romaní o farigola fresca
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre mòlt
Escalfem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus.
Amb l'ajuda d'una picadora o bé a ma, amb l'ajuda d'un ganivet, piquem ben
petits els fruits secs i les herbes aromàtiques i els posem en un plat fondo i
ample.
Retirem la pell dels pernilets, els salpebrem i els arrebossem amb els fruits
secs i les herbes aromàtiques. Pressionem amb les mans per que l'arrebossat
quedi enganxat als pernilets. Els emboliquem amb les llesques de cansalada -
ens ajudem amb escuradents per mantenir les llesques fixes- i repartim els
pernilets sobre una safata que pugui anar al forn.
Ruixem els pernilets amb el got de vermut blanc i un bon raig d'oli d'oliva, i
fiquem la safata al forn fins que els pernils estiguin cuits i ben daurats -
entre 30 i 50 minuts, depenent de la mida dels pernilets-.
Si us sobren els podeu congelar sense cap problema.
També podeu fer servir la mateixa recepta amb escalopins de pollastre, arrebossant-los i embolicant-los amb les llesques de cansalada.