Sabíeu que a Catalunya, a prop del Mediterrani, es conrea el pebrot més picant del món? A Mas Miró, a Mont-roig del Camp, on l'artista surrealista Joan Miró va viure i crear part de la seva obra, es conrea el pebrot carolina reaper, el que és considerat el pebrot més picant del món. També es conreen les varietats habanero i jalapeño, amb les que l'empresa catalana Chilipum elabora les seves salses picants. Salses 100% ecològiques, veganes i sense gluten amb segell mediterrani.
A casa ens hem estrenat amb la salsa més suau de la família Chilipum, la salsa Sriracha, elaborada amb jalapeños, que pot ser addictiva també per als amants dels sabors agredolços, ja que està elaborada amb vinagre de poma i xarop d'atzavara. El seu gust picant suau converteix aquesta salsa en una salsa perfecta per donar un toc original a qualsevol plat, com al plat de pasta que us porto avui.
Ingredients per a 4 persones:
- 360 grams de pasta curta tipus penne o elicoidali
- 1 ceba gran
- 3 pebrots petits i dolços de colors
- 2 pits de pollastres
- 200 ml de nata líquidar per muntar 35%MG
- 4 cullerades curulles de formatge parmesà ratllat
- 2 cullerades de salsa Sriracha Chilipum
- oli d'oliva verge extra
- herbes provençals
- sal i pebre negre mòlt