Si us agraden les salses picants agredolces, amb la recepta que us porto avui us en llepareu els dits. És una salsa elaborada amb salsa Sriracha de Chilipum, mel, gingebre, suc de llimona i uns quants ingredients més.
Amb aquesta salsa picant agredolça, les típiques aletes de pollastre al forn pugen a un nivell superior. A casa ja m'estan demanant que les torni a fer ben aviat.
Ingredients per preparar 10 aletes de pollastre:
- 20 grams de mantega fosa
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 1 cullerada d'all en pols
- 1/4 culleradeta pebre vermell picant
- sal i pebre negre mòlt
Per la salsa sriracha agredolça:
- 50 grams de mantega
- 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
- 1 culleradeta de gingebre mòlt
- 80 grams de mel
- 2 cullerades de salsa sriracha Chilipum
- 1 cullerada de salsa de soja
- 1 cullerada de suc de llimona
- 1 cullerada de vinagre agredolç
- 1 culleradeta de Maizena
- llavors de sèsam crues
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200 graus.
Netegem les aletes i les eixuguem amb paper de cuina.
Mesclem en un bol la mantega fosa amb l'oli d'oliva, l'all en pols, el pebre vermell picant, la sal i el pebre negre mòlt. Amb aquesta salsa untem bé les aletes i les posem sobre una safata per anar al forn, prèviament folrada amb paper vegetal. Fiquem la safata al forn 25 minuts, i després girem totes les aletes i continuem la cocció 25 minuts més, i fins que les aletes estiguin daurades.
Mentrestant preparem la salsa sriracha agredolça: en una cassola petita desfem la mantega a foc suau. Li afegim el pebre vermell dolç i el gingebre mòlt. Quan s'hagi desfet la mantega, afegim la resta d'ingredients, excepte la Maizena i les llavors de sèsam, que abocarem en l'últim moment quan la resta d'ingredients estiguin ben integrats. Remenem fins que la salsa s'espesseixi, vigilant que no quedi cap grumoll de Maizena.
Traiem les aletes del forn i amb l'ajuda d'un pinzell les untem bé amb la salsa sriracha agredolça.
Posem el grill i fiquen novament les aletes al forn, només un minuts per que s'acabin de torrar, vigilant que no se'ns cremin.
Decorem les aletes amb més llavors de sèsam i les servim a taula amb la salsa que ens hagi sobrat d'untar les aletes cuites al forn.
Inspirada en una recepta de Baker by Nature.