Cigrons amb poma i botifarra negra Bundó

Fa uns dies vàrem rebre un assortit d'Embotits Bundó. Hi havia la botifarra negra, que farem servir en aquesta recepta, botifarres blanca i d'ou, fuet i secallona. Sovint ve de gust fer un esmorzar d'embotits acompanyat d'un bon pa de pagès i un oli d'oliva de la nostra terra. Però amb les botifarres també podem preparar-nos uns plats deliciosos sense gaire complicacions. 

Mentre feia una visita a la biblioteca de la meva vila, vaig trobar un llibre de l'Ada Parellada que proposa un mètode per preparar àpats en 5 minuts. En aquest llibre hi ha una recepta de cigrons amb botifarra negra i poma que ha inspirat la que avui us deixo aquí. Resulta un plat deliciós que convida a repetir. A casa no en va quedar res!

Ingredients 

  • 400 grams de cigrons cuits
  • 200 grams de botifarra negra Bundó
  • 1 poma Golden
  • 1 ceba mitjana
  • 1 o 2 grans d'all
  • 50 grams de pinyons del país
  • 1 polsim de comí
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Abans de començar a preparar la recepta cal torrar lleugerament els cigrons. La millor manera és fer-ho en una paella, sense oli, per anar-los remenat evitant que es cremin per cap costat. Quan estiguin torrats, els reservarem.

Piquem els alls ben menuts i els posem a la paella amb un raig generós d'oli d'oliva verge extra. Quan comenci a agafar color (compte no se'ns cremi) hi afegirem la ceba tallada a juliana. La sofregirem fins que comenci a torrar-se lleugerament.

Pelem la poma i la tallem a daus petits. La incorporem a la paella amb el polsim de comí i la deixem coure a foc suau uns 5 minuts, fins que es vagi estovant. Tot seguit hi afegim la botifarra, esmicolada, i ho deixem coure uns cinc minuts més.

Ara és el moment d'afegir els cigrons. Remenem i hi afegim un got d'aigua. Cal deixar coure fins que l'aigua evapori. Quan creiem que faltin un parell de minuts per acabar-ho de coure, hi afegim els pinyons, remenem i deixem acabar de coure. Apaguem el foc i deixem reposar 3 o 4 minuts abans de servir.