Voleu preparar un dinar o sopar ràpid i informal? Amb una base precuinada de pasta brisa, espinacs i un bon embotit prepararem en un tres i no res una espectacular coca salada. I és que a vegades, no ve de gust estar-se gaire estona a la cuina, però això no vol dir haver de renunciar a un bon àpat.
En aquesta ocasió farem una coca d'espinacs amb botifarra d'ou Bundó, perquè no només amb pa amb tomàquet es poden degustar els bons embotits tradicionals.
Ingredients:
- una base de pasta brisa o massa per fer empanades rectangular
- 300 grams d'espinacs frescos
- botifarra d'ou Bundó
- una ceba
- un ou
- oli d'oliva verge extra
- panses i pinyons
- farigola
- sal i pebre negre mòlt
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200 graus.
Estirem la pasta brisa i la tallem en porcions rectangulars. Punxem suament la superfície de la pasta amb l'ajuda d'una forquilla i la pintem amb ou batut. La fiquem al forn entre 5 i 8 minuts, i fins que la massa estigui cuita i ben daurada.
Mentrestant, en una paella gran afegim un bon raig d'oli d'oliva i cuinem la ceba, tallada ben petita, fins que comenci a transparentar. Afegim els espinacs i els saltem uns minuts fins que perdin volum i s'evapori l'aigua que deixin anar. A mitja cocció, afegim un grapat generós de panses i de pinyons. Salpebrem.
Repartim els espinacs saltats per sobre la base de la coca. Afegim la botifarra d'ou tallada en trossets petits, una mica de farigola picada, si pot ser fresca millor, i un raig d'oli d'oliva.
Podem servir la coca a temperatura ambient o bé escalfar-la una mica aprofitant el calor residual del forn.