De tant en tant, també ve de gust menjar una bona hamburguesa casolana. La que us porto avui està feta amb carn de pollastre, formatge i espinacs, però les combinacions són infinites.
La recepta no té cap secret i es prepara en un moment. Això sà , hem de fer servir ingredients de qualitat i un bon pa, res de pa industrial. Notareu la diferència.
Ingredients per fer quatre hamburgueses:
- 300 grams de carn picada de pollastre
- 75 grams d'espinacs frescos
- 50 grams de formatge feta
- 1 ou
- 2 cullerades curulles de pa ratllat
- dos culleradetes d'herbes provençals
- una culleradeta d'all en pols
- sal i pebre negre mòlt
- oli d'oliva verge extra
- panets rodons
- tomĂ quets
- enciam
- maionesa
En un bol mesclem la carn picada, els espinacs frescos tallats ben petits, el formatge feta esmicolat, el pa ratllat, l'all en pols, les herbes provençals i l'ou batut. Salpebrem. Fem quatre boles amb la barreja d'ingredients. Les aplanem amb les mans i els hi donem forma d'hamburguesa.
Escalfem una planxa al foc, aboquem un raig d'oli d'oliva, i cuinem les hamburgueses fins que estiguin cuites i daurades pels dos costats.
Untem els panets amb maionesa -si volem, primer podem torrar una mica el pa a la planxa-, després posem per sobre les rodanxes de tomà quet, les fulles d'enciam i, per últim, l'hamburguesa, i a gaudir de la nostre burguer casolana.