La salsa al pesto és de les meves salses preferides. Saborosa i aromàtica, és una salsa molt fàcil de preparar i molt versàtil, ideal per acompanyar plats de pasta i de verdures, com per exemple una amanida de faves
Al blog trobareu també la recepta del pesto sicilià fet amb alfàbrega, mató, tomàquets i ametlles, o la del pesto amb nous. Totes tenen com a denominador comú l'alfàbrega. No obstant, no a tothom agrada l'alfàbrega o bé no la trobes fresca tot l'any; en aquest cas podeu fer un fals pesto amb carbassó i festucs, que és boníssim.
També podeu fer un fals pesto amb espinacs. Dissabte passat, vaig passar per la parada de les Arnaules a la plaça Major de Manresa, i tenien un espinacs preciosos. Vaig comprar un parell de manats, i amb una part vaig fer uns cigrons amb espinacs a la catalana i amb la resta vaig preparar un fals pesto amb avellanes. Els espinacs aporten un sabor més suau que el de l'alfàbrega, es podem trobar tot l'any, i són molt saludables -recordeu en Popeye-.
Ingredients:
- 125 grams d'espinacs frescos
- 90 ml d'oli d'oliva verge extra
- 50 grams de formatge parmesà ratllat
- 50 grams d'avellanes torrades
- 1 gra d'all
- sal i pebre negre mòlt
- unes gotes de suc de llimona, opcional