L'amanida de col és molt típica a Estats Units, on es fa servir sovint per acompanyar hamburgueses, carn a la brasa o senzillament com a guarnició. A casa sovint la fem servir com a entrant o acompanyament d'algun plat, normalment d'hamburgueses o carn, ja sia a la planxa o a la brasa. És una recepta molt senzilla que només demana una mica de paciència per tallar els ingredients ben menuts.
D'aquesta recepta n'hi ha tota mena de variants. Algunes hi posen crema agra enlloc de nata com fem nosaltres, n'hi ha que no porten maionesa o mostassa, altres hi afegeixen un toc de vinagre i algunes incorporen alguna mena de fruita com poma o pinya. Per tant, agafeu-vos aquesta recepta com un punt de partida i us animo a experimentar fins a trobar la que més us agradi
Ingredients
- Mitja col blanca de cabdell (uns 400 grams).
- Un parell de pastanagues (uns 200 grams).
- 1 ceba petita. Preferiblement ceba tendra.
- 200 grams de maionesa
- 70 grans de nata per muntar
- 50 grams de mostassa antiga
- 1 cullerada de sucre