Us porto avui la versió catalana d'una coneguda recepta italiana, la bruschetta, una mena d'entrant o aperitiu, la base del qual és una llesca de pa torrat amanit amb oli d'oliva i all sobre la que podem posar un nombre gairebé infinit d'ingredients, com formatges, verdures, embotits...
I parlant d'embotits, l'ingredient protagonista de la nostra recepta és una secallona d'Embotits Bundó, una empresa familiar de l'Arboç, amb més de cent anys d'història, que elabora embotits catalans tradicionals i de qualitat.
Ingredients per 4 bruschetta:
- una barra de pa
- oli d'oliva verge extra
- un gra d'all
- una peça o bola de burrata o altra tipus de formatge fresc de vaca
- tomàquets tipus cirerol o xerri
- secallona
- herbes provençals
Per fer la bruschetta de secallona, agafem una bona barra de pa, més aviat ampla i de molla densa, la tallem en llesques gruixudes i les torrem per que ens quedin ben cruixents. Després les amanim amb una mica d'oli d'oliva verge extra i un gra d'all.
En un bol mesclem la secallona i els tomàquets xerri, tots tallats en trossos ben petits, i els amanim amb oli d'oliva verge extra i herbes provençals. Repartim la barreja per sobre la burrata i ens la cruspim de seguida per evitar que el pa amb l'humitat s'estovi.