Avui acompanyem la coliflor amb una espectacular salsa de tomàquet grega, que podeu fer servir amb pasta, arròs o altres tipus de verdures, com la mongeta tendra. És una salsa molt aromàtica i plena de sabor a la que li afegirem una mica de formatge feta, encara que també podeu fer servir un altre tipus de formatge potent, com el de rul·lo de cabra.
La coliflor no la bullirem prèviament. Només la cuinarem uns minuts amb la salsa de tomàquet i després l'acabarem de coure al forn. Així ens quedarà una mica cruixent.
Ingredients per a dues persones:
- 1 ceba mitjana
- 1 gra d'all
- 400 grams de tomàquet natural triturat
- mig canó de canyella
- 2 culleradetes de mel de taronger o milflors
- 2 cullerades d'orenga
- mitja culleradeta de pebre vermell
- mitja coliflor
- formatge feta
- formatge parmesà
- sal i pebre negre mòlt
- oli d'oliva verge extra
Posem un bon raig d'oli d'oliva dins d'una cassola i afegim el gra d'all ben picat. Quan comenci a agafar color afegim la ceba tallada ben petita. La cuinem a foc suau fins que comenci a transparentar. Afegim el tomàquet natural triturat, el mig canó de canyella, el pebre vermell, la mel i l'orenga. Remenem bé els ingredients i deixem que la salsa espesseixi fins tenir una consistència semblant a la melmelada. Salpebrem. Afegim la coliflor tallada a bocins, la mesclem bé amb la salsa de tomàquet i la cuinem durant uns cinc minuts a foc suau.
Encenem el forn a 180 graus, a dalt i a baix.
Repartim la coliflor i la salsa de tomàquet en recipients que puguin anar al forn. Afegim per sobre el formatge feta esmicolat i una mica de formatge parmesà ratllat i enfornem un 10 minuts. Després gratinem uns minuts per que el formatge es dauri una mica.
Servim a taula el plat decorat amb una mica d'herbes aromàtiques per sobre.