Amanida tèbia de persimon amb vinagreta de taronja

Publico avui la recepta de l'amanida tèbia de persimon amb vinagreta de taronja perquè aviat s'acabarà la temporada d'aquesta fruita, encara que l'amanida també la podríeu fer, per exemple, amb pera o poma. 

El que fa diferent a aquesta amanida és que la fruita la saltem prèviament amb una mica de mantega i sucre per caramel·litzar-la i l'afegim a l'amanida tèbia, no freda. Si us agraden els contrastos de sabors i textures us fareu fans d'aquest tipus d'amanides. 


Ingredients per una amanida

  • mig persimon
  • 10 grams de mantega
  • una cullerada de sucre blanc
  • mesclum de diferents tipus d'enciams (també podeu fer-la amb espinacs frescos o escarola)
  • llavors de magrana
  • barreja de pipes i fruits secs, panses, nabius...
  • formatge fresc, tipus Burguitos
Per la vinegreta de taronja:
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 1 cullerada de vinagre de Riesling Badia Vinagres o un altre vinagre agredolç de gust suau
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 1 culleradeta de mel de taronger o milflors
  • sal i pebre negre mòlt
Preparem primer la vinagreta. L'ideal és posar tots els ingredients dintre d'un pot petit de vidre amb tapa i sacsejar-los fins que quedin ben integrats. Si no tenim un pot disponible els mesclem en un bol petit.

Pelem el persimon i el tallem en trossos com si fossin grills. En una paella petita, i a foc suau, fonem la mantega amb el sucre, i quan comenci el sucre a agafar color afegim els grills de persimon i els saltem un minuts a foc suau fins que comencin a caramel·litzar-se i a agafar un to daurat.  

Muntem el plat: primer posem el mesclum, per sobre repartim els grills de persimon -compte no es cremeu amb el sucre fos-, repartim per sobre les llavors de magrana, les pipes i els fruits secs. Per últim, afegim els formatge fresc. Just abans de servir l'amanida a taula repartim per sobre la vinagreta de taronja.

Si l'heu de muntar l'amanida amb una mica d'antel·lació, tingueu en compte d'afegir en l'últim moment la fruita caramel·litzada i el formatge fresc. La vinagreta sempre afegiu-la just abans de portar el plat a taula.