Quiche de bledes i formatge feta

Si algú es pensava que les bledes eren avorrides és que no ha tastat mai aquesta quiche de bledes i formatge feta. I és que a les bledes només els hi cal un bon acompanyament o disfrassar-les una mica, si a casa el verd no agrada gaire.  

La millor temporada per consumir bledes comença ara, a partir de l'octubre. Al blog trobareu varies receptes més lleugeres de la que us porto avui per introduir les bledes a la vostra cuina, com un saltat de bledes amb pasta o uns cigrons estofats amb bledes, entre altres.  


Ingredients per a 4 - 6 persones: 

Per fer la base:

  • 200 grams de farina de blat
  • 90 grams de mantega freda
  • 1 ou
  • 1 culleradeta de sèsam cru
  • 1 culleradeta de comí
  • 1 cullerada d'aigua freda
  • un pessic de sal

Per fer el farcit: 

  • uns 400 grams de bledes ja netes
  • 1 ceba gran
  • 3 ous
  • 1 gra d'all
  • 200 ml de nata per muntar 35%MG
  • 150 grams de formatge feta
  • 50 grams de formatge emmental ratllat
  • 1/2 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1/2 cullerada de comí
  • sal i pebre negre mòlt
  • oli d'oliva verge extra

Primer preparem la base de la quiche mesclant en un bol gran la farina, el comí, el sèsam i el pessic de sal. Afegim la mantega freda tallada a cubs i la barregem amb la farina, amb l'ajuda de les mans, fins aconseguir una textura sorrenca. Aboquem l'ou batut i la cullerada d'aigua i continuem mesclant els ingredients just fins aconseguir fer una bola amb la massa. Aquest tipus de massa no s'ha d'amassar gaire, just per que tots els ingredients quedin ben integrats. 

Emboliquem la massa en film transparent i la fiquem a la nevera mínim mig hora. 

Després d'haver netejat les bledes sota l'aixeta, separem les fulles de les tijes i les tallem a trossos - les tijes en trossos de dos centímetres aproximadament-. 

En una cassola baixa tirem un bon raig d'oli d'oliva i un gran d'all pelat i aixafat. Quan comenci a agafar color, el retirem i afegim la ceba tallada a trossos petits. Cuinem a foc mitjà. Quan comenci a enfosquir-se la ceba aboquem les tijes de les bledes tallades, i les cuinem fins que estiguin tendres. Per últim, afegim les fulles i continuem la cocció 3-4 minuts més. Salpebrem i reservem. 


Encenem el forn, a dalt i a baix, a 190 graus. 

Greixem amb oli un motlle per fer quiches de 28 cm de diàmetre. Estirem la massa amb l'ajuda d'un corró i l'estenem per sobre el motlle. Premem una mica la massaamb els dits per que agafi la forma del motlle i retirem la massa sobrant. 

En un bol gran batem els ous i els mesclem amb la nata líquida, el comí, el pebre vermell i el formatge emmental ratllat. Afegim les bledes cuites, les barregem amb els ous, i de seguida aboquem la mescla dins del motlle de la quiche, vigilant que les bledes quedin ben repartides. Tallem el formatge feta en cubs petits i els repartim per sobre la resta d'ingredients. Enfornem 45 minuts i fins que la quiche estigui daurada per sobre.

Esperem que la quiche es refredi una mica abans de desemmotllar-la. La podrem menjar tèbia o a temperatura ambient. 

Si us sobra d'un dia per una l'altre us aconsello escalfar-la una mica al forn. Perdrà una mica de cruixent per estarà igual de bona que el dia anterior. 


Inspirat en una recepta de Free The Pickle.