Si sou dels que us agrada sucar pa, aquesta és la vostra recepta. Feu una bona provisió de pa perquè el millor de la recepta que us porto avui és, sense dubte, la seva salsa. Elaborada amb tomàquets i pebrot vermell està per llepar-se'n els dits! A més, podeu fer servir aquesta salsa per acompanyar altres tipus de carn blanc; també per acompanyar un plat de pasta o un arròs bullit. Segur que si tasteu aquesta salsa de pebrot i tomàquet la fareu servir per elaborar un munt de plats, i es convertirà en una recepta imprescindible a casa vostra.
Ingredients per a 3-4 persones:
- 2 pits de pollastre filetejats
- 2 grans d'alls
- 2 cebes grans
- 1 pebrot vermell gran (uns 300 grams aproximadament)
- 600 grams de tomàquet natural triturat
- 1 raig generós de vermut blanc
- 1 culleradeta de melmelada de pebrot, opcional
- 1 culleradeta de melmelada de tomàquet, opcional
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre mòlt
- herbes aromàtiques
- julivert fresc
Els pits de pollastre filetejats els cuinarem a la planxa amb una mica d'oli d'oliva, sal i pebre mòlt. Quan estiguin ben cuits, els afegim a la cassola amb la salsa de pebrot i tomàquet. Per últim, afegirem una mica de julivert fresc picat per donar una mica més de color al plat.