Encara que faci calor, no em puc resistir a encendre el forn per preparar un bescuit o unes galetes per esmorzar o berenar. Com l'altra dia vaig comprar nabius deshidratats per afegir als cereals del matÃ, vaig aprofitar per rescatar una recepta de la revista Cuina que tenia a la llista de pendents des de feia molt de temps, la de les galetes de civada i nabius, que és la recepta que us porto avui, amb alguna petita variació. I és que ja sabeu com m'agraden les galetes de flocs de civada. Al blog en trobareu unes quantes receptes súper bones i súper fà cils de fer.
Ingredients:
- 150 grams de flocs de civada (dels que són sencers)
- 80 grams de farina d'espelta
- 1 culleradeta d'impulsor quÃmic tipus Royal
- un pessic de canyella
- 110 grams d'oli de girasol
- 90 grams de sucre morè
- 1 ou
- 3 cullerades de nabius vermells deshidratats
Posem en un bol els nabius i els cobrim amb aigua per que s'hidratin durant una mig hora.
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus.
En un bol barregem l'ou amb el sucre morè. Quan el sucre s'hagi dissolt afegim l'oli i tornem a mesclar els ingredients fins que quedin ben integrats.
En un altra bol barregem tots els ingredients secs: els flocs de civada, la farina d'espelta, l'impulsor quÃmic i el pessic de canyella, i després els mesclem amb els ingredients lÃquids, a ma, just per que no quedi cap grumolls. Escorrem els nabius i els incorporem a la barreja anterior.
Amb l'ajuda d'un repartidor de boles de gelat repartim la massa sobre una safata de forn, folrada amb paper vegetal. Aplanem una mica la massa abans de ficar-la al forn durant uns 15 minuts, i fins que les galetes estiguin daurades.
Deixem refredar les galetes sobre una reixeta abans de devorar-les.