Sempre tinc al congelador pèsols. A banda de que m'agraden molt, són perfectes per acompanyar un tall de carn o de peix. Sense oblidar que no solen faltar en una cassola de fideus o d'arròs. A casa sempre fan d'actors secundaris. No obstant, en la recepta que us porto avui són definitivament els grans protagonistes, perquè encara que la salsa sembli que porta molts ingredients, l'elegant i subtil sabor dels pèsols és el que destaca. I llàstima que la temporada de pèsols sigui tan curta, perquè aquesta recepta feta amb pèsols frescos és de traca i mocador!
Ingredients per a 4 persones:
- 320 grams de pasta curta
- 150 grams de pèsols frescos o congelats
- 1 porro
- 1/2 ceba tendra o una escalunya
- 1 gra d'all
- 3 cullerades de nata líquida
- 2 cullerades d'alfàbrega fresca picada
- 2 cullerades de formatge ratllat tipus Parmesà o Grana padano
- 1 cullerada de formatge tipus Philadelphia
- 1 cullerada de mantega
- 1 bitxo
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre blanc mòlt
Posem aigua a bullir i quan arrenqui el bull aboquem els pèsols. Si són frescos, els courem un parell de minuts; si són congelats 5-6 minuts. Escorrem l'aigua i esbaldim els pèsols sota l'aixeta, només uns segons, per aturar la cocció. Els reservem.
Posem un bon raig d'oli d'oliva en una paella i aboquem el gra d'all i el bitxo - sense llavors- ben picats. Quan comenci a agafar color l'all afegim la ceba tendra o l'escalunya tallada ben petita. La cuinem un parell de minuts i afegim el porro tallat en rodanxes i la mantega. Cuinem el porro a foc lent fins que comenci a agafar un color fosc.
En el vas de la batedora aboquem el porro amb la ceba i els pèsols cuits. Afegim la nata líquida, l'alfàbrega, el formatge tipus Philadelphia, el formatge ratllat i un bon raig d'oli. Triturem tots els ingredients fins aconseguir un salsa homogènia - si cal podem afegir una mica més de nata per ajudar-nos a triturar els ingredients-. No obstant, no patiu si us queda la salsa massa espessa, ja que reservarem una mica de l'aigua de cocció de la pasta per ajudar-nos a barrejar la salsa amb la pasta. Salpebrem.
En una cassola gran posem aigua amb sal per coure la pasta al dente seguint les instruccions del fabricant. Escorrem la pasta i reservem una mica de l'aigua de la cocció. Mesclem la pasta amb la salsa de pèsols i porro, i si ens ha quedat una salsa massa espessa afegim un parell de cullerades de l'aigua que hem reservat a l'escorre la pasta. Servim la pasta immediatament.
Recepta adaptada del blog Lindsey eats.