El secret de l'èxit de la recepta que us porto avui és la salsa de pebrot. Haurem d'invertir una mica de temps en coure els ingredients a foc suau, fins aconseguir una salsa amb una consistència semblant a la confitura, però el resultat paga la pena, perquè aquesta salsa de pebrot està per llepar-se'n els dits.
Podem fer servir aquesta salsa per acompanyar un plat de pasta o d'arròs, però avui l'he acompanyada d' espirals de carbassó. I és que a l'estiu hem d'aprofitar per gaudir del millor de l'horta a la nostra taula.
Ingredients per a 2 persones:
- 2 carbassons no massa grans
- 1 ceba tendra petita
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 pebrot verd
- 3 cullerades de tomàquet natural triturat
- 1 gra d'all
- 2/3 tomàquets secs
- 2 culleredetes de melmelada de pebrot
- un raig de vermut blanc
- oli d'oliva verge extra
- herbes aromàtiques
- formatge parmesà o grana padano ratllat
- sal i pebre negre mòlt
Tallem ben petits la ceba tendra, els pebrots i els tomàquets secs.
En una paella gran posem un bon raig d'oli d'oliva i el gra d'all ben picat. Quan l'all comenci a agafar color aboquem els tomàquets secs i els saltem un parell de minuts, abans d'afegir la ceba tendra i els pebrots. Afegim una mica de sal. Cuinem a foc suau fins que la ceba hagi agafat color i els pebrots estiguin tendres. Aleshores afegim el tomàquet natural triturat, la melmelada de pebrot, i les herbes aromàtiques. Posem un raig de vermut blanc, remenem, i continuem la cocció a foc suau fins que la salsa agafi una consistència semblant a la de la confitura. Salpebrem al gust. Retirem la paella del foc.
Tallem els carbassons, rentats prèviament, i sense retirar la pell, amb l'ajuda de l'espiralizer o d'un tallador de verdures, i després els afegim a la paella. La tornem a posar al foc, i saltem els carbassons 3-4 minuts - m'agrada que els espirals queden cruixents-, mesclant-los bé amb la salsa de pebrot.
Servim els espirals de carbassó calents amb una mica de formatge ratllat per sobre.
Que vagi de gust!