La senzilla i saborosa amanida caprese, que s'elabora amb mozzarella de búfala, tomàquet i alfàbrega fresca com a ingredients principals, és la base per la recepta que us porto avui. La combinació de sabors ha fet que aquesta recepta italiana hagi traspassat fronteres.
L'estiu és la millor època per gaudir d'aquesta recepta ja que és temporada de tomàquets i aquests estan en el seu millor moment. A més, a l'estiu és quan més de gust bé una refrescant amanida per dinar o sopar.
En aquest cas he afegit cigrons a l'amanida per convertir-la en plat únic i l'he amanit amb una salsa al pesto, encara que la recepta original no porta salsa, només fulles d'alfàbrega fresca i un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Podem substituir els llegums per pasta curta, tipus fusilli o farfalle.
Ingredients:
- 120 grams de cigrons cuits per persona
- mozzarella fresca
- tomàquets tipus cirerol
- alfàbrega fresca per decorar
- pinyons per decorar
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre blanc mòlt
- 20 grams d'alfàbrega fresca
- 30 grams de pinyons del país
- 2 grans d'all
- 65 grams d'oli d'oliva verge extra
- 20 grams de formatge parmesà ratllat
- un pessic de sal