Amanida caprese de cigrons

La senzilla i saborosa amanida caprese, que s'elabora amb mozzarella de búfala, tomàquet i alfàbrega fresca com a ingredients principals, és la base per la recepta que us porto avui. La combinació de sabors ha fet que aquesta recepta italiana hagi traspassat fronteres.

L'estiu és la millor època per gaudir d'aquesta recepta ja que és temporada de tomàquets i aquests estan en el seu millor moment. A més, a l'estiu és quan més de gust bé una refrescant amanida per dinar o sopar.  

En aquest cas he afegit cigrons a l'amanida per convertir-la en plat únic i l'he amanit amb una salsa al pesto, encara que la recepta original no porta salsa, només fulles d'alfàbrega fresca i un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Podem substituir els llegums per pasta curta, tipus fusilli o farfalle. 

Ingredients: 

  • 120 grams de cigrons cuits per persona
  • mozzarella fresca
  • tomàquets tipus cirerol
  • alfàbrega fresca per decorar
  • pinyons per decorar
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre blanc mòlt
Per fer la salsa al pesto:
  • 20 grams d'alfàbrega fresca
  • 30 grams de pinyons del país
  • 2 grans d'all
  • 65 grams d'oli d'oliva verge extra
  • 20 grams de formatge parmesà ratllat
  • un pessic de sal 
Podem coure els cigrons a casa o bé comprar-los cuits. Si els comprem cuits, escorrerem el líquid sobrant i esbandirem una mica els cigrons sota l'aixeta abans de preparar l'amanida. 

Preparem la salsa al pesto, posant tots els ingredients dins del vas de la batedora i triturant-los fins lligar la salsa. Podem afegir una mica més d'oli per que la salsa no ens quedi massa espessa. Si ens sobra salsa, la podem guardar a la nevera ben tapada un parell de dies. 

Tallem els tomàquets cirerol per la meitat i els mesclem amb els cigrons i la mozzarella fresca. Amanim els ingredients amb la salsa al pesto. Deixem una estona l'amanida a la nevera abans de servir-la a taula.