Els pastissos salats de verdures no són només fàcils de fer sinó que són perfectes per engrescar a menjar verdures fins i tot al més reticents de casa. A més els podeu deixar preparats amb antelació i us poden servir per aprofitar verdures i hortalisses que tingueu per la nevera, abans que es facin malbé.
La recepta que us porto avui porta pastanaga, carbassó i pèsòls -ja s'acaba la temporada, però podeu fer servir congelats-. Al blog trobareu també la recepta del pastís salat de formatge i hortalisses, el de pastanaga i bròquil o el deliciós pastís salat de carbassa, farigola i formatge feta.
Ingredients per a 6-8 persones:
- 1 carbassó
- 200 grams de pèsols
- 1 pastanaga gran
- 1 ceba
- 100 grams de gall dindi o pernil cuit tallat a daus
- 4 ous mida M
- 125 grams de mantega amb textura pomada
- 250 grams de farina de blat
- 8 grams d'impulsor químic tipus Royal
- 100 ml de nata per cuinar
- 50 ml de vermut o vi blanc
- 1 culleradeta de mostassa a l'antiga
- 4 cullerades de formatge parmesà ratllat
- oli d'oliva verge extra
- julivert fresc
- sal i pebre negre mòlt
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 170 graus.
Ratllem el carbassó amb un ratllador gruixut; pelem i tallem la pastanaga en dauets, i pelem i tallem la ceba en trossos petits.
En una paella gran posem un bon raig d'oli i aboquem la ceba. La cuinem a foc suau fins que comenci a transparentar. Aleshores afegim el carbassó -que haurem espremut abans amb les mans per que deixi anar l'aigua sobrant- i els dauets de pastanaga. Quan la pastanaga comenci a estar tendra aboquem dins la paella els daus de gall dindi i per últim els pèsols. Salpebrem. Passats un parell de minuts, afegim el vermut blanc, deixem que evapori una mica i retirem la paella del foc.
En un bol gran batem els ous amb la mantega amb l'ajuda d'una batedora de varetes. Afegim la farina i l'impulsor químic, prèviament tamisats, i continuem batent els ingredients fins aconseguir una massa sense grumolls. Incorporem la nata, el formatge parmesà ratllat, la mostassa i una mica de julivert picat. Quan estiguin ben integrats tots els ingredients aboquem les verdures i ho barregem tot.
Folrem un motlle per fer plumcake de 26 cm de llarg aproximadament amb paper vegetal i aboquem la massa dins. Fiquem el motlle al forn uns 45 minuts i fins que, al punxar-lo amb una broqueta, aquesta surti neta. Esperem a que es refredi una mica abans de retirar el paper vegetal i deixem que s'atemperi sobre una reixeta abans de servir-lo a taula.
Aquest plumcake de verdures es pot menjar tebi o a temperatura ambient. Si us sobra, el podeu menjar d'un dia per un altre; el gust serà el mateix però la textura no serà tan esponjosa.
Podeu decorar el plumcake amb brots tendres abans de servir-lo a taula.