Bescuit de mel de bruc i nata

Fa uns dies us vaig parlar de com m'agradava el gust de caramel de la mel de bruc. Doncs en seguida que vaig veure aquesta recepta vaig pensar en fer-la servir per fer aquest bescuit de molla humida i molt aromàtica, ja que pórta la combinació d'espècies que més m'agrada fer servir en rebosteria, canyella, gingebre i nou moscada.  És un bescuit que fa olor a tardor, però perquè ens hem d'esperar a que passi l'estiu per gaudir d'aquest llaminer bescuit de mel de bruc i nata?

Ingredients:

  • 150 ml de mel de bruc o mel de canya
  • 50 grams de sucre morè
  • 200 grams de nata líquida per muntar (35% MG)
  • 200 ml de llet sencera
  • la ratlladura de mitja de taronja
  • 150 grams de farina de rebosteria
  • 250 grams de farina integral
  • 5 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • 2 grams de bicarbonat
  • una culleradeta de canyella mòlta
  • mitja culleradeta de gingebre mòlt
  • un pessic de nou moscada
  • un pessic de sal 
  • sucre llustre per decorar, opcional
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus.

En bol gran barregem amb l'ajuda d'un batedor de ma la mel amb el sucre morè, la nata, la llet i la ratlladura de taronja fins que tots els ingredients quedin ben integrats. 

En un altre bol mesclem la farina de rebosteria amb la farina integral, l'impulsor químic, el bicarbonat, la sal i les espècies. Aboquem aquesta barreja en el bol amb els ingredients líquids, en tres tongades, integrant tots els ingredients amb l'ajuda d'una espàtula i fins que no queda cap grumoll. 

Aboquem la massa dins d'un motlle rodó d'un 22 cm, prèviament greixat, i el fiquem al forn 30 minuts i fins que al punxar-lo amb una broqueta aquesta surti neta. Intentem no coure'l més del compte per que la molla ens quedi més aviat humida. Respecte al motlle, encara que us sembli massa gran, us aconsello fer servir aquesta mida per que el bescuit puja força per no portar ous. 

Una vegada tret del forn, esperem uns 15 minuts abans de treure el bescuit del motlle. Després el deixem refredar sobre una reixeta. Quan s'hagi refredat del tot, el podem decorar amb sucre llustre. 


Recepta del blog Directo al paladar.