Bescuit de civada, mel i panses

Fa cert temps que faig servir a casa mel de bruc per fer receptes de rebosteria i plats salats. No la recomanaria per fer servir amb lĂ ctics perquè el seu sabor predomina massa. I Ă©s que la mel de bruc Ă©s una de les mels amb un sabor mĂ©s potent, semblant al caramel, sense ser excessivament dolça.  

La primera recepta que us porto elaborada amb mel de bruc Ă©s aquest bescuit de civada, mel i panses, on el sabor de la mel de bruc potencia el sabor de les panses. Un bescuit de molla un pèl humida que Ă©s perfecte per començar el dia amb energia. I a mĂ©s es prepara en un moment sense necessitat de batedora elèctrica. 

Ingredients:

  • 250 grams de farina de blat
  • 10 grams d'impulsor quĂ­mic tipus Royal
  • 110 grams de sucre morè
  • 60 grams de flocs de civada
  • 125 grams de panses de Corint
  • 2 ous mida L
  • 125 ml de llet sencera
  • 15 ml de suc de llimona
  • 125 ml d'oli de girasol
  • 90 ml de mel de bruc o mel de canya o melassa

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus.

Mesclem la llet amb el suc de llimona i la deixem reposar 10 minuts. 

En un bol gran barregem la farina amb l'impulsor químic, el sucre morè, els flocs de civada i les panses.

Passats els 10 minuts mesclem amb un batedor de varetes la llet amb els ous; a continuaciĂł afegim l'oli de girasol i la mel, i quan estiguin tots els ingredients ben integrats els aboquem dins del bol de la farina i els mesclem amb l'ajuda d'una espĂ tula fins que no quedi cap grumoll.  

Folrem amb paper vegetal un motlle per fer plumcake d'uns 20 cm aproximadament i aboquem la massa dins. Fiquem el motlle al forn 50 minuts i fins que al punxar-lo amb una broqueta aquesta surti neta. 

Desemmotllem el bescuit i retirem el paper quan hagin passats un 15 minuts. Deixem que el bescuit s'acabi de refredar del tot sobre una reixeta, i si volem, el podem decorar per sobre amb flocs de civada.


Recepta adaptada de Directo al Paladar.