Es que no em puc resistir....recepta que trobo de pastís de pastanaga, recepta que haig de provar. L'última que he provat és de La Cocina de Fabrisa. La recepta original portava un glacejat per sobre que jo he substituït per una deliciosa capa de xocolata blanca, que combina de meravella amb la taronja confitada.
I si voleu veure més receptes de pastissos de pastanaga, al blog en trobareu per tots els gustos. Les receptes més visitades: la del pastís de pastanaga i carbassa i la del meu pastís de pastanaga preferit.
Ingredients:
- 3 ous mida L
- 175 grams de sucre morè
- 175 ml d'oli de girasol + 1 culleradeta per fondre la xocolata blanca
- 125 grams de pastanaga picada o ratllada
- 200 grams de farina de blat
- 1 culleradeta de bicarbonat
- 1 sobre doble de Gaseosa El Tigre
- Ratlladura d'una taronja
- 125 grams de xocolata blanca
- taronja confitada
Batem els ous amb el sucre amb l'ajuda d'una batedora de varetes fins que doblin el seu volum. Afegim l'oli i la ratlladura de taronja. Quan estiguin ben integrats tots els ingredients aboquem la pastanaga. Si teniu picadora millor picar-la que no ratllar-la. Si la ratllem, millor que sigui amb un ratllador de forat petit.
Barregem la farina amb el bicarbonat i els sobres de gasosa, i l'afegim al bol amb la resta d'ingredients en tres tongades, mesclant-la amb l'ajuda d'una espàtula.
Folrem un motlle de plumcake de 26 cm de llarg amb paper vegetal, aboquem la massa dins i el fiquem al forn uns 45 minuts, i fins que al punxar el bescuit amb una broqueta aquesta surti neta. Deixarem que es refredi una mica el bescuit abans de retirar el paper vegetal. Posarem el bescuit sobre una reixeta per que s'acabi de refredar del tot abans de banyar-lo amb la xocolata blanca fosa, i decorar-lo amb trossos de taronja confitada.
Per fondre la xocolata blanca, la trossejarem, li afegirem una culleradeta d'oli de girasol, i la fondrem al microones a intervals de 30 segons a potència màxima, remenant amb una cullereta fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls.