Si us ve de gust un caprici dolç, la recepta que us porto avui us encantarà. Aquestes magdalenes de cacau i cafè és preparen en un moment, amb ingredients que segurament tindreu al rebost, i estan per llepar-se'n els dits, perquè el cafè potencia el sabor del cacau i el fa més intens.
Sóc molt fan de les magdalenes perquè no són gens complicades d'elaborar i agraden a quasi tothom. Els motlles per fer magdalenes ja fa anys que estan amortitzats, perquè són dels estris de rebosteria que més fem servir a casa. La prova és que al blog trobareu un munt de receptes per triar i remenar.
Ingredients:
- 2 ous
- 150 grams de sucre blanc
- 85 grams d'oli de girasol
- 80 grams de llet
- 35 grams de cafè (líquid) a temperatura ambient
- 125 grams de farina de blat
- 45 grams de cacau pur en pols - a casa faig servir el de la marca Valor
- 5 grams d'impulsor químic tipus Royal
- un pessic de sal
- gotes de xocolata
Mesclem la farina amb el cacau pur, l'impulsor químic i la sal.
Batem els ous amb el sucre amb una batedora de varetes fins que dupliquin el seu volum. Sense parar de batre afegim l'oli, poc a poc, i quan s'hagi integrat, aboquem el cafè i la llet en tres tongades, intercalant la barreja de farina, prèviament tamisada, també en tres tongades, de manera que l'últim que aboquem sigui farina. Quan a la massa no quedi cap grumoll, afegim les gotes de xocolata, i la deixem a la nevera un mínim de mig hora.
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200 graus. Posem la reixeta sobre la tercera guia començant per baix.
Repartim les càpsules de paper sobre els motlles per fer magdalenes, i les omplim una mica més de 3/4 parts. Per repartir la massa el millor és fer servir un cullera per fer boles de gelat.
Fiquem els motlles al forn uns 15-20 minuts, depenent de cada forn. Us aconsello que a partir dels 15 minuts punxeu una magdalena amb un escuradent i si surt net ja les podreu treure del forn.
Deixarem les magdalenes sobre una reixeta per que es refredin abans de menjar-les.
Recepta trobada al perfil d'Instagram Estoy pillada con el dulce.