Si a casa vostre no són gaire fans de les verdures, us aconsello que proveu de cuinar-les amb pasta. A casa nostra funciona. Per això, si feu una ullada al blog trobareu un munt de receptes de pasta amb verdures i hortalisses, com la recepta del saltat de bledes amb pasta, que també podeu fer amb espinacs, la recepta de pasta amb bròcoli i salsa de mostassa o la de pasta amb xampinyons i crema de coliflor, sense oblidar una de les meves preferides, la de pasta amb bròquil i cansalada, entre d'altres. Totes són receptes fàcils de fer i una bona manera d'incloure més verdura en la dieta diària.
La recepta que us porto avui porta bròcoli i salmó fumat. Us animeu a provar-la?
Ingredients per dues racions:
- 180 grams de fusillone o altres tipus de pasta curta
- bròcoli
- 100 grams de salmó fumat
- una ceba tendra
- 100 ml de nata per muntar (35%MG)
- all
- oli d'oliva verge extra
- anet
- sal i pebre blanc mòlt
Tallem el bròcoli i el posem en un bol de vidre amb una mica d'aigua - un parell de cullerades-. Tapem el bol amb film transparent i el fiquem al micro 3 minuts a màxima potència. Si normalment mengeu el bròcoli saltat i no us agrada massa tendre, podeu obviar aquest pas i cuinar-lo directament a la paella.
Posem a coure aigua amb sal per coure la pasta al dente seguint les instrucciones del fabricant.
Aboquem un bon raig d'oli d'oliva en una paella gran i afegim la dent d'all ben picada. Quan comenci l'all a agafar color aboquem la ceba tendra tallada ben petita. La cuinem fins que comenci a estar tendre, i aleshores afegim el bròcoli i el saltem 2-3 minuts - depenent si us agrada més o menys tendre- abans d'abocar el salmó fumat tallat a tires. Remenem els ingredients i afegim la nata. Salpebrem i afegim un pessic d'anet. Quan la nata comenci a espessir-se, parem el foc i tapem la paella fins el moment d'afegir la pasta.
Aboquem la pasta cuita dins la paella i la mesclem amb la resta d'ingredients. Afegim una mica més d'anet i servim la pasta de seguida.