Fa uns dies vam poder fer un vol amb el globus de la Federació Catalana DOP-IGP per conèixer les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya on s'elaboren el formatge Urgèlia i la mantega Cadí, tots dos amb Denominació d'Origen Protegida. El formatge Urgèlia, que també elabora la cooperativa Cadí, és l'únic formatge català amb DOP i la mantega Cadí és una de les 7 úniques mantegues al món amb aquest distintiu.
També vam tenir l'oportunitat de visitar les instal·lacions de la cooperativa Cadí a la Seu d'Urgell i fer un tast dels seus productes.
I amb un dels seus productes, el formatge Petit Neu del Cadí és amb el que elaborarem la recepta que us porto avui. El Petit Neu del Cadí és un formatge madurat de pasta tova i pell florida elaborat amb llet de vaca. És ideal per fer fondues i raclettes i també per elaborar altres receptes, com aquesta deliciosa salsa, perfecte per acompanyar plats de pasta, verdures i carns blanques.
Ingredients per a dues persones:
- un gra d'all
- mitja ceba tendra o uns petit manat de calçots
- un rajolí de vermut blanc
- 150 ml de nata per muntar 35% MG o nata líquida per cuinar
- 100 grams de Petit Neu de Cadí sense escorça
- 180 grams d'espagueti
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre blanc mòlt
- nous