Ja fa molt de temps que vaig declarar al blog el meu amor incondicional pels moniatos. Aquests tubercles ataronjats s'han fet un lloc a la meva cuina i ho demostra el fet de que podeu trobar un munt de receptes dolces i salades al blog amb el moniato com a protagonista. Si encara no us heu animat al tastar el moniato acompanyant plats salats us animo a començar amb un plat de pasta amb salsa de moniato o un pollastre a la mostassa amb moniato . Si ja en sou fans dels moniato us recomano aquesta recepta de moniato farcit de pollastre picant. El punt de dolçor que aporta el moniato combina de meravella amb les espècies picants.
Ingredients:
- 2 moniatos grans
- 2 pits de pollastre
- 1 ceba gran
- una dent d'all
- 1/4 de pebrot vermell
- 1/4 de pebrot verd
- 1/4 de pebrot groc
- 400 grams de tomà quet natural triturat
- una copa de vi ranci
- un parell de cullerades de melmelada de pebrot
- una culleradeta curulla d'espècies Cajun
- mitja culleradeta de pebre vermell dolç
- mescla de formatges ratllats
- herbes aromà tiques
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre mòlt
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200º.
Quan el forn arribi a la temperatura, tallem els moniatos pel mig, longitudinalment, els posem sobre una safata folrada amb paper vegetal i els fiquem al forn a 200º uns 45-60 minuts i fins que, al punxar-los amb una forquilla, notem que la carn està tova. El temps variarà depenent de la mida i el gruix dels moniatos.
Mentrestant en una cassola posarem un bon raig d'oli d'oliva i la dent d'all aixafada i quan aquesta comenci a agafar color, la retirem, i aboquem la ceba tallada ben petita. La cuinem a foc suau fins que agafi un color marronós; aleshores afegim els pebrots tallats també ben petits.
Retirem la mica de greix i tendrums que puguin tenir els pits de pollastre i els tallem en trossos petits - d'un parell de centÃmetres- i els afegim a la cassola quan els pebrots estiguin tendres. Aboquem el vi ranci i esperem que evapori una mica abans d'afegir les espècies Cajun. Mesclem tots els ingredients i quan veien que el pollastre està cuit afegim el tomà quet triturat, el pebre vermell dolç i la melmelada. Continuem la cocció a foc suau fins que el tomà quet comenci a espessir-se. Tastem i salpebrem. Si ens agrada el menjar més picant podem afegir una mica més d'espècies Cajun. Si el tomà quet encara té massa acidesa, podem afegir una mica més de melmelada i pebre vermell dolç, al nostre gust. Quan la salsa hagi agafat una consistència semblant a la confitura, taparem la cassola i la retirarem del foc.
Quan el moniato estigui tendre el traurem del forn i quan s'hagi refredat una mica el buidarem amb l'ajuda d'una cullera mirant de no trencar la pell. Esmicolem la carn i l'afegim a la cassola barrejant-lo amb el pollastre i la salsa de tomà quet. Si cal rectifiquem de sal i pebre abans de començar a farcir els moniatos. Repartim per sobre el farcit una mica de formatge ratllat i herbes aromà tiques i gratinem els moniatos al forn fins que el formatge es dauri. Servim els moniatos calents o un pèl tebis.