Fa unes setmanes al Bon Preu del meu poble vaig trobar peres de la Denominació d'Origen Pera de Lleida. Són unes peres molt gustoses, dolces i de proximitat. Encara que només vaig trobar la varietat de pera llimonera, sota la DO Pera de Lleida també es conreen les varietats blanquilla i conference. La pera llimonera només la podem trobar de juliol a novembre, així que si encara no l'heu tastada us haureu d'afanyar o esperar-vos fins l'any vinent.
M'agrada molt combinar la pera amb ingredients salats. La faig servir molt en amanides i en plats calents acompanyant formatges o pernil salat. Però ja feia temps que tenia pendent de fer la recepta del bescuit de peres i xocolata del blog Cocinando entre olivos, i aquest matí he tornat a comprar peres llimoneres i m'he posat a fer la recepta -amb alguna petita modificació-, per berenar aquest cap de setmana.
El resultat ha estat un bescuit súper esponjós que no arribarà a diumenge. I és que la pera combina de meravella amb la xocolata i fa que aquest bescuit sigui molt llaminer. A més la pera llimonera té una textura que aguanta molt bé la cocció, de manera que queda molt tendra però sense desfer-se.
Ingredients per un motlle de 20 centímetres:
- 3 peres llimoneres o uns 400 grams aproximadament de pera pelada i tallada en trossos petits
- 4 ous
- 100 grams de sucre llustre
- 80 ml d'oli d'oliva verge extra varietat arbequina
- 125 grams de farina per rebosteria
- 7 grams d'impulsor químic tipus Royal
- 150 grams de gotes de xocolata negra