Fa unes setmanes vaig preparar uns gotets de crema de rom amb pinya caramel·litzada i mousse de coco i em va sobrar llet de coco. No sabia que fer amb ella, així que em vaig posar a buscar per les xarxes i vaig descobrir la recepta d'un dels bescuits més esponjosos que he fet mai. Súper flonjo i amb suau aroma a coco, va trigar poc a desaparèixer -no vaig tenir temps ni de fer-li una foto-, així que el vaig tornar a fer, però aquesta vegada banyat amb una ganache de xocolata i coco ratllat pel damunt. Sort que aquesta vegada vaig poder salvar un tros per fer-li una foto😅
Ingredients:
- 2 ous
- 150 grams de sucre blanc
- 200 grams de llet de coco
- 120 ml d'oli d'oliva suau o oli de girasol
- 250 grams de farina de blat
- 15 grams d'impulsor químic tipus Royal
- 1/4 culleradeta de sal
- coco ratllat i/o ganache de xocolata per decorar*
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus.
En un bol gran batem els ous amb el sucre amb una batedora de varetes a velocitat alta fins que doblin el seu volum -fins que blanquegin-. Afegim a continuació l'oli i la llet de coco sense parar de batre, a una velocitat més baixa. Per últim, incorporem la farina i la sal, prèviament tamisades, i barregem només fins que veiem que no queda cap grumoll. Aboquem la massa dins d'un motlle per fer plumcakes, prèviament folrat amb paper per enfornar, i el fiquem al forn uns 30-35 minuts, i fins que al punxar el bescuit amb una broqueta aquesta surti neta.
No desemmotllarem el bescuit fins passats uns 15-20 minuts i després no retirarem el paper d'enfornar fins que s'hagi refredat, per evitar que se'ns trenqui.
Podem decorar el bescuit amb coco ratllat per sobre o sucre llustre, o bé banyar-lo amb una ganache de xocolata. Si vols la recepta de la ganache la trobaràs aquí (*).
Recepta del blog Recetas de Escándalo.