La calor no dóna treva però això no em treu les ganes de menjar dolç, així que quan vaig trobar la recepta de la crema de rom amb pinya caramel·litzada i mousse de coco del blog Cocina con tu imaginación no vaig trigar gaire a comprar els ingredients per fer-la a casa. I és que qui es pot resistir a la suggerent combinació de rom, pinya i coco?
Només he fet uns petits canvis en la recepta original, eliminant el coco ratllat de la mousse perquè així la mousse queda més lleugera, i afegint més quantitat de pinya perquè es una de les meves fruites preferides i contrasta molt bé amb la crema i la mousse.
Ingredients per la crema de rom:
- 2 rovells d'ou
- 50 grams de sucre blanc
- 185 ml de llet sencera
- 60 ml de nata per muntar 35% MG
- 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
- 30 ml de rom "añejo"
- 2 fulles de gelatina
- 150 grams de pinya natural tallada en trossos petits
- 2 cullerades de rom "añejo"
- 2 cullerades de sucre morè
- 75 ml de nata per muntar 35% MG
- 65 grams de llet de coco
- 1 cullerada de sucre blanc
- 1 fulla de gelatina
- 25 grams de coco ratllat, opcional
Aquestes quantitats són per 4-6 gotets depenent de la seva mida.
Comencem preparant la crema de rom. Posem les fulles de gelatina amb aigua freda per hidratar-les. Mentrestant mesclem els rovells d'ou amb el sucre fins que doblin els seu volum i agafin un to més blanquinós. Jo ho he fet amb una batedora de varetes.
En un cassó petit escalfem la llet amb la nata i l'extracte de vainilla sense que arrenqui el bull. Afegim la llet escalfada als rovells sense parar de batre per evitar que els rovells es quallin. Posem al foc la barreja de llet, nata i rovells i li afegim el rom i la gelatina. Continuem remenant fins que la crema espesseixi una mica sense que arribi a bullir. Aboquem la mescla en els gotets i quan s'hagi refredat una mica els fiquem a la nevera fins que qualli la crema.
Caramel·litzem la pinya. En una paella petita aboquem el rom, el sucre i la pinya tallada ben petita, i anem remenant, a foc ben suau, fins que la pinya agafi color. Reservem.
Per últim preparem la mousse de coco. Primer escalfem 1/3 part de la llet de coco amb la cullerada de sucre blanc només el temps necessari per que el sucre es desfaci. Afegim la gelatina i la resta de llet de coco i remenem bé. Fiquem la llet de coco a la nevera mentre munten la nata perquè no estigui calenta quan l'afegim a la nata. Mesclem la llet de coco amb la nata intentant que aquesta última no perdi volum. Si voleu afegir el coco ratllat, ara és el moment. Fiquem la mousse en una màniga pastissera i la deixem un 15-20 minuts a la nevera per que agafi una mica de consistència abans de muntar els gotets.
Quan la crema de rom hagi quallat, li posem per sobre uns trossets de pinya caramel·litzada i després la cobrim amb la mousse de coco. Afegim per sobre uns trossets més de pinya per decorar. Fiquem els gotets a la nevera fins el moment de servir-los a taula.
Podeu preparar la crema de rom el dia anterior, i al dia següent preparar la mousse i pinya caramel·litzada i deixar-les a la nevera fins que la mousse agafi consistència i pogueu muntar els gotets.