La recepta que us porto avui es prepara en un pim-pam. A casa m'agrada preparar-la els diumenges en que fem un vermut complert, ja sabeu, una mica d'embotit, una mica de formatge, unes olivetes....Vaja, que després del vermut ja no tens ganes d'entaular-te i fer un dinar. Aleshores preparo aquests farcellets de pasta de full farcits d'espàrrecs, formatge i pernil que es fan al forn en uns 20 minuts. També són perfectes per un sopar informal acompanyats d'un bon vi.
Ingredients:
- pasta de full
- un manat d'espàrrecs verds
- pernil salat
- formatge ratllat tipus emental (el podeu substituir per un brie)
- un ou batut
- sèsam cru
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200º.
Retirem dels espàrrecs la part més fibrosa. La millor manera es agafar-los pels extrems i plegar-los una mica. Si són frescos es trencaren per la banda fibrosa.
Estirem la pasta de full i la tallem en quadrats. Repartim per sobre primer el pernil salat, després els espàrrecs - tres o quatre depenent de com siguin de gruixuts-, i per últim el formatge ratllat.
Pleguem la pasta de full com si fos un farcell i la pintem amb l'ou batut. Decorem amb sèsam cru i enfornem els espàrrecs 20 minuts.
Us recomano menjar els farcellets tebis.
Nota: si els espàrrecs no són massa gruixuts no cal que els salteu prèviament, ja que amb 20 minuts quedaran ben cuits al forn.