Amanida de carbassó i tomàquet amb parmesà i orenga

Les amanides són dels plats que més venen de gust quan pugen les temperatures. Habitualment les fem amb hortalisses crues però també les podem fer amb hortalisses cuinades, com la que us porto avui. Encara que el menjo cru, m'agrada molt més el carbassó a la planxa o fet al forn. Trobo que guanya molt de sabor, igual que passa amb els tomàquets. A més és una manera saludable i saborosa d'incloure més hortalisses i verdures en la dieta diària.  

Ingredients: 

  • carbassons 
  • tomaquets tipus cirerol
  • escates de formatge parmesà o grana padano
  • oli d'oliva verge extra
  • pinyons
  • orenga
  • sal i pebre

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200º.

Tallem els carbassons en rodanxes de mig centímetre aproximadament i els tomàquets per la meitat, encara que també els podem fer sencers. Us recomano sempre comprar carbassons més aviat petits, que sempre són més tendres i porten menys llavors.

Repartim les hortalisses tallades sobre una safata per enfornar untada amb una mica d'oli, i escampem per sobre oli d'oliva i orenga; per últim salpebrem els carbassons i els tomàquets i els fiquem al forn uns 30 minuts i fins que el carbassó estigui tendre i s'hagi daurat una mica. 

Muntem el plat amb les hortalisses tèbies acompanyades d'un grapat de pinyons, les escates de formatge i una mica més orenga. Servim al moment.