Que arribi la calor no vol dir que se'm passin les ganes d'encendre el forn i preparar alguna cosa dolça pel cap de setmana. I molt menys si parlem de fer un pastís de carbassa, un dels meus ingredients preferits per fer rebosteria. Si sou dels reticents a menjar carbassa és perquè encara no l'heu tastada en la seva millor versió dolça.
- 85 grams de mantega amb textura pomada
- 115 grams de sucre blanc
- 65 grams de sucre morè
- 30 grams d'oli de girasol
- 2 ous
- 150 grams de farina de rebosteria
- 30 grams de farina d'ametlla mòlta
- 1 culleradeta d'impulsor químic tipus Royal
- 1/2 culleradeta de bicarbonat
- 1 culleradeta de canyella mòlta
- 1/4 culleradeta de gingebre
- 1/2 culleradeta de cardamom, opcional
- un pessic de sal
- 200 grams de puré de carbassa*
Ingredients per la cobertura:
- 125 grams de xocolata blanca per fondre
- 125 grams de mascarpone
- 150 grams de formatge en crema tipus Philadelphia
- ratlladura de pell de taronja
Per fer el puré de carbassa feu una ullada a la recepta de la crema dolça de carbassa que tinc publicada al blog. El millor es preparar-lo el dia abans perque l'hem de fer servir fred.
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.
En un bol barregem els ingredients secs: les farines, les espècies, l'impulsor químic, el bicarbonat i la sal.
En un altre bol mesclem la mantega amb el sucre blanc i el sucre morè amb l'ajuda d'una batedora de varetes fins aconseguir una crema homogènia. Afegim l'oli i quan s'hagi integrat amb la resta d'ingredients aboquem els ous, un a un. A continuació afegim els ingredients secs. No cal batre massa, només el necessari per que tots els ingredients quedin ben integrats. Per últim, afegim el puré de carbassa que barrejarem amb l'ajuda d'una espàtula, a ma.
Folrem amb paper vegetal un motlle de plumcake de 22 cm de llarg. Aboquem la massa dins del motlle i l'enfornem un 30 minuts i fins que, al punxar-lo amb una broqueta, aquesta surti neta o amb molles.
Deixarem refredar el bescuit sobre una reixeta.
Quan el bescuit s'hagi refredat totalment preparem la cobertura. Fonem al microones la xocolata blanca trossejada en intervals d'uns 20 segons a potència màxima, i fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls. Remenarem la xocolata amb una cullereta per aprofitar el calor residual i que es fongui la xocolata més ràpid.
Quan la xocolata es refredi una mica, la barregem amb la crema de formatge i el mascarpone fins que quedin tot els ingredients ben integrats. Us aconsello treure una estona abans de la nevera els formatges per que no estiguin freds quan aboquem la xocolata blanca o bé es solidificarà i us quedarà la cobertura amb grumolls.
Podem abocar la crema sobre el bescuit i repartir-la amb l'ajuda d'una espàtula o bé fer servir una màniga pastissera. Acabarem decorant la cobertura amb pell ratllada de taronja.
Ficarem el pastís a la nevera i el traurem uns minuts abans de servir-lo a taula.
Recepta d' @estoypilladaconeldulce